Forside » Job & karriere » Jobsøgning 

Jobsøgning

Hvordan får du succes med din jobsøgning?
Udgangspunktet for succesfuld jobsøgning er afklaring omkring dine kompetencer, din motivation, dine ønsker og behov.

Uanset hvor du befinder dig i dit karriereforløb, starter al jobsøgning med en personlig afklaringsfase, hvor du overvejer spørgsmålene: Hvad kan jeg? Hvad kan jeg tilbyde en potentiel arbejdsgiver? Hvilke faglige såvel som personlige kompetencer har jeg? Og hvordan kan jeg bedst udnytte disse kompetencer fremadrettet? Spørgsmålene er relevante, hvad end du er ny på jobmarkedet eller erfaren maskinmester, der allerede har været i gang i kortere eller længere tid.

Kompetenceafklaring

En måde at afklare dine kompetencer på er ganske enkelt at lave en brainstorm, hvor du grupperer dine kompetenecer og på den måde får du skabt overblik og sammenhæng.

Når du skal finde ud af, hvilke kompetencer du har, er det vigtigt, at du husker at komme hele vejen rundt og ikke kun tænker på din uddannelses og dine eventuelle erhvervserfaringer. Vi udvikler værdifulde kompetencer i stort set alle aspekter af vores arbejds- og privatliv. Derfor er kunsten at afdække alle disse kompetencer og få sat de ord på, som arbejdsgiverne forstår og efterspørger.

Kom godt i gang

Kom godt i gang med at lave en profil over dine kompetencer ved at bruge Akademikernes model til kompetenceafklaring.