Forside » Job & karriere » Jobsøgning » Netværk 

Netværk

Netværk - din genvej til drømmejobbet?
Det siges, at op mod 80 % af alle stillinger besættes udenom stillingsannoncerne via netværk eller uopfordrede henvendeser. Derfor er det netop vigtigt at netværke. Hvis du lærer at aktivere og bruge dit netværk optimalt, er du kommet meget tættere på dit næste job.

I virkeligheden handler jobsøgning via netværk i første omgang ikke om at søge job, men om at skaffe sig ny viden og behovsafdække hvad en potentiel arbejdsgiver måtte have brug for på den korte eller lange bane. Netværk handler derfor om at få adgang til de rigtige nøglepersoner inden for dit fagområde. De kan måske hjælpe dig og introducere dig til 1., 2. eller 3. led i deres netværk og inspirere dig videre i din jobsøgning.

Kom godt i gang

Bed aldrig andre om at skaffe dig et job, men bed dem om råd - folk er langt mere afslappede, når de ved, at det IKKE er et job, men oplysning om nye muligheder, de skal skaffe dig. Spørg f.eks. om de kender til virksomheder i vækst eller medarbejdere, der er rejst. Når du beder et andet menneske om et råd, viser du, at du værdsætter ham eller hende, og du vil opdage, at de allerfleste ønske at leve op til den tillid.

Kom godt i gang og bliv inspireret til hvad et netværk kan give dig og læs mere om Maskinmestrenes Forenings netværkstilbud.