Forside » Løn og ansættelse » Ansættelsesforhold » Jobsøgning » Skriv en god ansøgning 

Skriv en god ansøgning

Få inspiration til, hvordan du kan opbygge en god og informativ ansøgning, der beskriver dig og dine kompetencer.

Som hovedregel består de fleste skriftlige ansøgninger i nævnte rækkefølge af:

- Indledning
- Kompetencer
- Besvarelse af annoncens krav
- Afslutning

Indledning
Start med at lave en liste over grunde til, at du gerne vil have jobbet, og hvad der fagligt og personligt kvalificerer dig til det. Lad det straks i indledningen skinne igennem, at du brænder for jobbet og virksomheden. Beskriv med dine egne ord, hvorfor du søger netop dette job og fokuser på, hvad DU kan tilføre virksomheden. Så er du allerede et skridt foran dem, der indleder med standardformuleringer.

Kompetencer
Fortæl derefter lidt om dig selv, men rems ikke dine erfaringer kronologisk op i ansøgningen. Fokuser i stedet på de kompetencer, der er direkte anvendelige i jobbet og brug i stedet dit CV til at skabe overblik over erhvervserfaring, uddannelsesforløb m.m. Bestræb dig på kort og præcist at sælge dig selv til virksomheden.

Besvarelse af annoncens krav

Når du skal besvare annoncens krav, kan det være en hjælp først at udarbejde din faglige og personlige profil. Den faglige profil består af grunduddannelse, videregående uddannelse, erhvervserfaring og fagområder, mens din personlige profil beskriver menneskelige egenskaber.

Fortæl om dine styrker
Bryd med janteloven. Har du personlige egenskaber, der udgør et særligt aktiv for virksomheden, så fortæl det. Synes du, det er svært selv at vurdere, så bed nogle, der kender dig godt give deres ærlige beskrivelse af dine styrker og udviklingsområder.

Afslutning

Som afslutning er det vigtigt, at du med dine egne ord giver modtageren indtryk af, at du er oprigtigt interesseret i stillingen og ønsker at uddybe dine kvalifikationer ved en personlig samtale.