Forside » Job & karriere » Maskinmestrenes Forening og PFA Pension 

Maskinmestrenes Forening og PFA Pension

En pensionsordning med mange fordele
Maskinmestrenes Forening og PFA Pension samarbejder om at levere den bedst mulige pensionsordning til dig. Vi har derfor sammensat en attraktiv og konkurrencedygtig pensionsordning.

Mange medlemmer har i dag deres pensionsordning i PFA, men pensionsordningen vil variere afhængigt af den enkeltes ansættelsesvilkår. Både privatansatte under rederiforeningerne, offentligt ansatte og øvrige privatansatte med pension i PFA har som udgangspunkt pensionsordningen, PFA Plus.

Fleksible forsikringer og egne investeringsvalg
Med PFA Plus har du stor indflydelse på, hvordan din pensionsordning skal skrues sammen. Du kan fx vælge, hvordan din opsparing skal investeres. Når du vælger, skal du tage stilling til din risikovillighed, og hvilket afkast du ønsker at gå efter. Du har også mulighed for at justere dine forsikringsdækninger, så de passer til dit liv.

Tag stilling til din pension – det betaler sig
Som medlem af Maskinmestrenes Forening har du adgang til rådgivning, uanset hvor i landet eller verden du befinder dig. Vi anbefaler, at du booker en samtale med en rådgiver fra PFA ca. hvert tredje til femte år, og når der sker ændringer i dit liv. Det kan f.eks. være, at du er blevet gift, skilt, har fået børn eller har købt eller solgt bolig. På den måde sikrer du, at din pension og forsikringer altid passer til dig og dine ønsker.

Du kan selv vælge, om du ønsker rådgivning via telefon og computer eller ansigt til ansigt. Er du maritimt ansat, kan du booke en rådgivningssamtale på soeordningen.mitpfa.dk. Er du landansat, kan du booke en samtale på mitpfa.dk. Du skal bruge NemID for at logge på bookingportalen. Har du ikke NemID, kan du ringe til PFA på 3917 6019.  

Saml din opsparing og få overblik
Hvis du har flere pensionsordninger, kan det være en fordel at samle dine opsparinger i PFA. Det giver et bedre overblik, og du kan ofte spare penge, fordi du kun skal betale administrationsomkostninger et sted. Tal med din pensionsrådgiver om, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Vil du oprette en frivillig ordning?
Maskinmestrenes Forening og PFA Pension har udarbejdet en frivillig rammeaftale, som er et tilbud til medlemmer uden pensionsordning. Dette tilbud vil være interessant for dig, der f.eks. sejler under fremmed flag, og ikke automatisk er omfattet af en pensionsordning.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte SØ Hotline i PFA på 7024 5026 (for maritimt ansatte) eller PFA Rådgivningscenter på 7012 5000 (for landansatte). Du kan læse mere om pensionsordningen for maritimt ansatte på soeordningen.mitpfa.dk og på mitpfa.dk for landansatte - og hvis du logger på med NemID, kan du se de præcise forhold, der gælder for dig.

OBS! Nogle medlemmer har forsat en pensionsordning i gennemsnitsrente i PFA. Disse medlemmer kan se deres forsikringer og opsparing ved at logge på mitpfa.dk.