Forside » Nyheder » Nyheder 

10. klasses elever satte modigheden på prøve

10. klasses elever på skolebesøg på MARTEC, Frederikshavn, hvor de modige blandt andet sprang fire meter ned i havnebassinet.

 

En række 10. klasses elever var forleden på skolebesøg på MARTEC, Frederikshavn. Formålet med besøget var at åbne de unges øjne for erhvervets særlige krav til sikkerhed, job- og karrieremuligheder og sætte de maritime uddannelser på de unges dagsorden.

Eleverne blev delt op i to hold, hvor det ene hold startede med en præsentation af det maritime erhverv, og den vifte af maritime ungdomsuddannelser, MARTEC er med til at udbyde. Sensommeren viste sig fra sin gode side, og undskyldningerne var svære at få øje på, da det andet hold af elever skulle en tur i havnebassinet i de specielle neon-grønne redningsdragter. Langt de fleste tog springet fra de cirka fire meter, der er fra platformen og ned i det krystalgrønne vand. Flere af eleverne akkompagnerede dette spring med et skrig, der gav genlyd over det meste af havneområdet.

Videregående uddannelser i fokus

Uddannelseskoordinatorerne fra MARTEC oplyste de unge om de mange karriere- og uddannelsesmuligheder, der findes inden for det maritime. Det var blandt andet den nye Skibsassistentuddannelse, Den Grundlæggende Maritime Uddannelse, eleverne blev oplyst om.

Uddannelsen blev godkendt i foråret 2017, og med denne grunduddannelse ligger alle veje åbne for et ungt menneske, som søger en maritim karriere. Den nye uddannelse giver eleven mulighed for at tage de indledende emner på kun 20 uger til lands, og hvis det skal være lidt mere eventyrligt, kan de tages til vands med Skoleskibet DANMARK, inklusiv et ophold på værkstedsskolen på MARTEC.

Herefter kan eleven videreuddanne sig inden for en bred vifte af karrieremuligheder, herunder styrmand, navigatør, maskinmester mv. Den maritime hf-uddannelse, HF Søfart Frederikshavn, lokker unge fra hele landet til. Uddannelsen indeholder blandt andet et togt med Skoleskibet DANMARK og giver de unge et forspring på de maritime og tekniske uddannelser, herunder maskinmesteruddannelsen og skibsføreruddannelsen.

Uddannelsen kombinerer teori og praksis, og de unge veksler mellem klasseundervisning og arbejdet i værkstederne på MARTEC. Det er Frederikshavn Gymnasium og HF Kursus, MARTEC og Skagen Skipperskole, som står bag uddannelsen i Frederikshavn.

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter, som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. 

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform