Forside » Nyheder » Nyheder 

190 års historie er ingen hindring for vækst

Installation af rørføring og bestykning i en PE-brønd af servicetekniker Christian Pedersen.

 

Grønbech & Sønner er en af Danmarks ældste virksomheder. I dag beskæftiger virksomheden et stigende antal maskinmestre, som løser opgaver inden for salg, produktion, rådgivning, service og ledelse. 


Hvad gør en søkaptajn, som går i land? Han etablerer sig som grosserer og begynder at handle med de varer, han tidligere har sejlet med. Sådan lyder den korte version af grundlæggelsen af Grønbech & Sønner, som blevet etableret af søkaptajn Michael Johan Grønbech i 1828.


I dag, 190 år efter, er Grønbech & Sønner en af Danmarks ældste virksomheder. Og det er ikke en virksomhed, som er tynget af alderen. Tværtimod er der en klar vækststrategi, som sandsynligvis også vil medføre ansættelsen af flere maskinmestre ud over de syv, som allerede arbejder i virksomheden.


Grønbech & Sønner er leverandør af aktuatorer, ventiler, pumper, instrumentering, doseringsanlæg og filtre, stål og metal, men har også en landsdækkende service af både egne produkter og andres løsninger.


Jens Bang Holmgaard, Casper Christensen og Brian Madsen er tre af maskinmestrene hos Grønbech & Sønner. Til daglig arbejder de med udgangspunkt i virksomhedens afdeling i Vejle, men der er kunder over hele landet.
»Vi har historisk et udgangspunkt som forhandlere af pumper, ventiler og aktuatorer, men strategien er, at vi skal være leverandører af komplette turn-key-løsninger,« siger Jens Bang Holmgaard, der har titel af divisionschef for industridivisionen med 30 medarbejdere.


Her sælges og produceres løsninger til kraftværker, industri, og forsyningsselskaber inden for vand og spildevand. Løsningerne er typisk pumpeanlæg, pumpebrønde, doseringsanlæg og aktuatorer.
 

Mange karriereveje

Jens Bang Holmgaard sidder i virksomhedens ledelsesgruppe og er med til at lave oplæg til den fremtidige strategi. Der er et ønske om vækst, og gerne ved opkøb.


»Vi vil gerne kunne levere komplette løsninger, ikke bare enkeltkomponenter. Derfor prøver vi at finde virksomheder, som vil gøre det muligt for os at tilbyde hele paletten i en større teknisk løsning. For eksempel har vi lige købt RUMA, som er leverandør af udstyr til spildevandsanlæg, og det køb betyder, at vi nu kan tilbyde endnu mere komplette løsninger til disse kunder,« siger han.


Jens Bang Holmgaards egen vej ind i Grønbech & Sønner gik også gennem et opkøb: Han drev i flere år sin egen virksomhed, Dansk Pumpeservice, som han i 2009 solgte til sin nuværende arbejdsgiver.
»Vi er ved at lægge en ny treårig strategi, som skal sikre, at vi udvikler os fra produktleverandør til totalleverandør, og det skal ske ved både organisk vækst, men realistisk set også ved opkøb af relevante virksomheder, som gør det muligt at udvide vores portefølje uden at gå på kompromis med kvaliteten af de løsninger, vi leverer,« siger Jens Bang Holmgaard, som har bygget videre på sin maskinmesteruddannelse med en MBA-uddannelse.


Han ser Grønbech & Sønner som en virksomhed, der kan tilbyde maskinmestre mange forskellige karriereveje.
»Man kan komme ind på flere niveauer i virksomheden. Vores maskinmestre arbejder med salg, service, produktion, support og i lederstillinger. Generelt har maskinmestre en praktisk tilgang, som er vigtig i forhold til at forstå kundernes behov i deres daglige drift,« siger Jens Bang Holmgaard.
 
Læs hele artiklen i Maskinmesteren 5.

 

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse