Forside » Nyheder » Nyheder 

Aalborg CSP opfører effektiv solvarme ved Solrød

 

Et højtydende solvarmeanlæg bestående af plane solfangere er på vej i Havdrup på Østsjælland. Aalborg CSP har påbegyndt opførelsen af et solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion bestående af plane solfangere fra GREENoneTEC, som er verdens største producent af plane solfangere. Det 2.569 kvadratmeter store solvarmeanlæg i Havdrup (Solrød Kommune) forventes at dække 28 procent af byens varmebehov og samtidig give CO2-besparelser på 233 tons per år.

Anlægget i Havdrup bliver med 1,9 MWp et af de mest effektive solvarmeanlæg i Danmark. Det kommer til at bestå af 13 rækker af solfangere fra GREENoneTECs GK 3003 serie med op til 20 solfangere per række.
GREENoneTECs optimerede solfangere op hver 13,3 kvadratmeter har vist den højeste ydeevne blandt de masseproducerede solfangere, der findes til industriel brug på det danske marked.

Dækker knap en tredjedel af varmebehovet

Solrød Fjernvarme a.m.b.a. forsyner Havdrup med fjernvarme, og solvarmeanlægget kommer sammen en akkumuleringstank på 1.250 kubikmeter til at levere vedvarende energi til 350 husstande i Havdrup. Solrød Fjernvarme forventer, at solanlægget med en årlig varmeproduktion på 1.226 MWh kommer til at kunne dække 28 procent af byens varmebehov.

»I dag anvender vi udelukkende naturgas til varmeproduktionen til forbrugerne i Havdrup, men når det nye solvarmeanlæg sættes i drift, vil det kunne dække 28 procent af byens varmebehov. Samtidigt forventes det, at varmeprisen for vores forbrugere bliver lavere, hvilke betyder, at vi får en løsning, der er mere vedvarende og samtidig økonomisk mere rentabel,« siger Kaj Holm Rasmussen, driftsleder ved Solrød Fjernvarme a.m.b.a.

 

Komponenter med lang garanti

Aalborg CSP er i denne uge begyndt at opføre solvarmeanlægget i Havdrup. Et unikt monteringssystem gør det nemt og hurtigt at stille anlægget op med en kran, og særlige hydrauliske tilslutninger gør det hurtigt at installere. Aalborg CSP forventer derfor, at hele solvarmeanlægget inklusiv akkumuleringstank er installeret og sat i drift om kun fem uger.

Anlæggets forventede levetid er 25 år. Aalborg CSP har under udviklingen af projektet lagt stor vægt på at udvælge leverandører, der lever op til virksomhedens krav for garanteret ydelse og lave driftsomkostninger. GREENoneTECs solfangere har ti års garanti, hvilket sætter en ny standard i forhold til kvalitet og pålideligheden for solvarmeanlæg i Danmark. Solfangerne er konstrueret med et nyt ventilationssystem, som betragteligt reducerer påvirkningen af dug.
Anlægget består desuden af komponenter fra markedsledende virksomheder; herunder præisolerede rør fra Isoplus Fjernvarmeteknik A/S og varmeveksler fra Sondex Unit A/S.

Interesserede kan møde Aalborg CSP og blandt andet høre mere om Havdrup-projektet på Dansk Fjernvarmes landsmøde 27-28. oktober i Bella Center Copenhagen.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger