Forside » Nyheder » Nyheder 

Active House vil udvikle energieffektive og sunde bygninger

Helene Egebøl (t.v.) og Lone Feifer underskriver aftalen, så Schneider Electric bliver en del af Active House.

 

En række danske virksomheder er gået sammen i Active House, som er et globalt kvalitetsmærke for bygningers energiforbrug og indeklima.
 
Ifølge EU-Kommissionen står bygninger for ca. 40 procent af al den energi, vi bruger. Derfor har en række danske og internationale aktører dannet fælles front for at sætte energioptimering på tapetet - ikke bare i Danmark, men på globalt plan. Det sker via det globale netværk og kvalitetsmærke Active House.
 
Partnerne, der består af arkitekter, ingeniører, tænketanke, forskningsinstitutter og virksomheder, bidrager med hver deres ekspertise, men en fælles agenda om at gøre bygninger bedre for både klimaet og for de mennesker, der bruger bygningerne. Nu får partnerskabet et nyt, afgørende medlem, der skal sætte yderligere skub til udviklingen.
 
Active House-netværket, der bl.a. tæller partnere som DTU, Teknologisk Institut, Rockwool og Velux, får nu en ny medspiller i form af Schneider Electric.
 

Overset indeklima

En af de debatter, Active House og Schneider Electric især vil sætte skub under, er, at sunde bygninger både skal være sunde for klimaet og for indeklimaet.
 
De seneste års stigende fokus på at optimere bygningers energiforbrug har nemlig betydet, at mange er kommet til at nedprioritere bygningers indeklima. Det er et problem, fordi vi mennesker bruger størstedelen af vores tid indendørs - faktisk op mod 90 procent i byområderne ifølge tal fra EU-Kommissionen. Men op til 30 procent af bygningsmassen er ikke konstrueret til at give et sundt indeklima.
 
Ifølge Healthy Homes Barometer 2017 lever hele 84 millioner europæere i fugtige og usunde boliger.
- Det er relativt nemt at opsætte mål for energiforbrug og lave lovgivning på området. Det er straks vanskeligere at måle og veje komforten og trivslen i en bygning, som uundgåeligt har betydning for vores produktivitet og velvære. Derfor har vi sat en udvikling og debat i gang med nogle aktører, der vil have indeklimaet med i ligningen omkring sunde bygninger, og vores mærkningsordning er med til at blåstemple de bygninger, der opfylder netop disse krav, siger Lone Feifer fra Active House.
 

Intelligent elektricitet

Schneider Electric, som er førende inden for automatisering og energioptimering, har netop sat blæk på aftalen om at blive en del af Active House, der blev etableret i 2011.
 
- Vi har brugt de første år på at etablere fundamentet for Active House, og nu skal vi for alvor ud og bruge netværket og skubbe til innovationen af bygninger. Her spiller Schneider Electric en hovedrolle med deres ekspertise og løsninger inden for energistyring af elektriciteten. Vi er begejstrede over at byde dem velkommen som en stærk global partner og en af de absolut førende inden for løsninger af sunde, bæredygtige bygninger, siger Lone Feifer, generalsekretær i Active House.
 

Komfort, energi og miljø

For at kunne få Active House-mærkatet vurderes en bygning på en række kriterier ud fra tre principper; komfort, energi og miljø. Det gælder fx mængden af lys, temperatur, luftkvalitet, strømforbrug, vandforbrug og boligmaterialer.
- Vi deler Active House’ ønske om at skabe bygninger, der ikke bare er gode for vores omgivelser, men også for de personer, der bruger dem - både privatboliger og erhvervsejendomme. Derfor ser vi frem til at være med til at understøtte den nye bølge inden for energioptimering, som tager højde for alle aspekter af bygningers energiforbrug, siger Helene Egebøl, administrerende direktør hos Schneider Electric Danmark.
 
I Danmark er foreløbigt kun tre bygninger blevet certificeret som Active House, men flere er på vej. Og som en del af partnerskabet har Schneider Electric sat sig for at smage sin egen medicin. Således er energivirksomhedens danske hovedkvarter i Ballerup, som i daglig tale går under navnet ”Det grønne hus”, i gang med at blive certificeret som Active House. Certificeringen forventes at være på plads inden udgangen af februar 2018.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse