Forside » Nyheder » Nyheder 

Alphabox skal finde motorens svageste led

Alphabox-teknologien har været anvendt på en af motorerne på M/F HAMLET, som sejler Helsingør-Helsingborg-ruten for HH Ferries.

 

Lasse Sander og Christian Toft har lavet bachelorprojekt om Alphabox, som er et diagnostisk system beregnet til at optimere skibsmotorer og forlænge Time Between Overhauls.

 

Find det svageste led i en motor, og du har taget det første skridt til at optimere motorens drift og til at kunne gå fra intervalstyret til tilstandsbaseret vedligehold.

 

To maskinmesterstuderende har lavet et bachelorprojekt, hvor de i praksis har afprøvet diagnosesystemet Alphabox på HH Ferries-færgen Hamlet. Der er to overordnede formål med at bruge Alphabox: At kunne optimere motorens drift og forlænge Time Between Overhauls (TBO) ved at anvende tilstandsbaseret vedligehold.

 

»Hvis man med Alphabox kan finde de svage led i en motor, bliver man i stand til at flytte mere af sit vedligehold over mod tilstandsbaseret vedligehold. Man kan optimalt forlænge Time Between Overhauls på sine komponenter og kun servicere eller udskifte de komponenter, som trænger til det, og ikke bare slavisk følge leverandørens anvisninger, hvis det ikke er nødvendigt,« siger Christian Toft, den ene af de to nyuddannede maskinmestre fra Maskinmesterskolen København, som har testet Alphabox i deres bachelorprojekt.

 

Samarbejde mellem flere firmaer

BĂĄde Christian Toft og hans bachelormakker, Lasse Sander, har gennemført det maritime valgfag pĂĄ MSK. I deres bachelorpraktik har de været hos Marco Marine i Espergærde. Marco Marine er en  specialistvirksomhed, som hjælper rederier med optimering af skibsmotorer.

 

»Ekspertisen hos Marco Marine handler meget om erfaring, og at man ikke bare tager den første og bedste forklaring for gode varer, men virkelig undersøger tingene til bunds, så man finder de egentlige årsager til problemerne,« siger Christian Toft.

 

I deres praktiktid hos Marco Marines blev de to studerende præsenteret for Alphabox på en messe af HH Instruments, og det førte til, at Alphabox blev en del af deres bachelorprojekt om optimering af skibsmotorer og forlængelse af Time Between Overhauls. Det sker i et samarbejde mellem Marco Marine, HH Instruments, HH Ferries og det schweiziske firma Jaquet, som har udviklet Alphabox-teknologien.

 

Test på færgen Hamlet

Alphabox er i bachelorprojektet blevet testet på færgen Hamlet, der sejler på Helsingør-Helsingborg-ruten. Alphabox har været monteret på en af de fire Wärtsilä 9L20-motorer på Hamlet.

 

»Vi har endnu ikke Alphabox ude hos danske kunder, og derfor er vi glade for det samarbejde, som har været etableret i bachelorprojektet, så vi kan få afprøvet teknologien i praksis,« siger Rasmus Rossen, maskinmester hos HH Instruments, som er en ingeniør- og handelsvirksomhed, der leverer instrumenteringsløsninger og rådgivning til de fleste brancher inden for dansk industri.

 

HH Instruments er eneforhandler af Jaquets løsninger i Danmark, heriblandt Alphabox, som kan diagnosticere motoren med anvendelse af tacho-metre, der måler hastighed/omdrejninger på roterende aksler. Man kan sætte en sensor alene på svinghjulet eller supplere med endnu en sensor på den enkelte cylinder, hvis man ønsker mere specifikke data om bestemte cylindere.

 

Læs hele artiklen her.

 

 

Maskinmester Christian Toft kigger pĺ en analyserapport fra Alphabox ved siden af hovedmotor 2 pĺ M/F Hamlet.

Maskinmester Christian Toft kigger pĂĄ en analyserapport fra Alphabox ved siden af hovedmotor 2 pĂĄ M/F Hamlet.

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform