Forside » Nyheder » Nyheder 

Apple og Google sluger grøn energi

Tilsammen vil datacentre, varmepumper og jernbane-elektrificering presse den grønne omstilling i Danmark.

 

Googles og Apples kommende datacentre i Danmark vil trække så meget strøm, at det kan blive nødvendigt at opføre flere store havmølleparker - eller importere kulbaseret strøm fra udlandet.

 
De kommende store datacentre i Danmark vil i 2030 forbruge strøm i en mængde, der svarer til næsten 17 procent af det samlede danske elforbrug. Det skønner rådgivningsfirmaet Cowi i en ny analyse for Energistyrelsen. Strømforbruget vurderes med en vis usikkerhed til omkring 7 TWh årligt.
 
De kommende datacentre for Apple, Facebook, Google og andre globale it-selskaber vil sluge så store mængder af den grønne danske energiproduktion, at det måske ikke er holdbart i forhold til den planlagte udbygning af den danske energiforsyning.
 
Samtidig ventes elforbruget til opvarmning med varmepumper og elektrificering af togene at vokse 5,3 procent frem mod 2030. Det fremgĂĄr af Energistyrelsens seneste basisfremskrivning.
 
Tilsammen vil datacentre, varmepumper og jernbane-elektrificering presse elforsyningen og den grønne omstilling i Danmark.
 
Datacentrenes elforbrug i 2030 svarer til næsten fire gange den forventede produktion på den kommende havmøllepark Horns Rev 3 i Nordsøen. Parken vil kunne forsyne 425.000 husstande med strøm.
 
Den danske produktion af grøn strøm vokser yderligere de næste to-tre år, men så knækker kurven ifølge basisfremskrivningen fra Energistyrelsen.
 
Hvis der ikke snarest iværksættes nye politiske initiativer, må et stigende elforbrug fra 2024 forventes at blive dækket af importeret strøm. Det kan i realiteten blive fra tyske kul, siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, til Ritzau.

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet