Forside » Nyheder » Nyheder 

Arla Akafa øger fokus på energioptimering

Intego oplever en øget efterspørgsel på energioptimerende tiltag, og derfor bliver flere Intego-montører nu SMC-certificeret.

 

Intego oplever en stigende efterspørgsel på nye energioptimerende tiltag blandt sine industrikunder og er nu certificeret SMC-partner, som er førende inden for trykluftkomponenter og energioptimering.

 
Intego og Arla Akafa har et årelangt samarbejde bag sig, hvor de fast har flere af Integos montører tilknyttet produktionen. Én af dem er industritekniker Kresten Knudsen, der netop er blevet SMC-certificeret.
 
- Vi sætter øget fokus på energioptimerende tiltag, hvor et af områderne er trykluft. Her har vi haft en dialog med SMC, hvor Kresten overtog vores igangværende og fremtidige projekter, da han blev SMC-certificeret. Det er en klar fordel, at han i dag står for al koordinering, dialog og montering af de nye energioptimerende komponenter i vores produktion, fortæller Christian Andreasen, der er el-mester hos Arla Akafa.
 

Målbare besparelser i produktionen

- Vi har et konstant fokus på energioptimerende tiltag i vores produktion. Derfor laver vi også hele tiden små optimeringer af både maskiner og udstyr, som bruger trykluft og enten er utætte eller bruger unødvendigt meget energi. Vi har også opsat flowmålere i produktionen, så vi på sigt kan se, hvor stor en besparelse vi opnår efter, Intego har monteret SMC-komponenterne, uddyber Christian Andreasen.
 
Integos industritekniker Kresten Knudsen, der er fast tilknyttet Arla Akafas produktion, siger uddybende:
- Vi har bl.a. udskiftet vakuumpumper til mere energirigtige trykluftkomponenter. SMCs trykluftkomponenter har nemlig en intelligent styring, så når vi fx anvender trykluft til løfte en papkasse, så bliver komponenternes sugeevne automatisk justeret i stedet for, de bare - ligesom tidligere - har en konstant høj sugeevne. På den måde sparer vi hurtigt meget energi.
 
Trykluftanlæg er da også nogle af de dyreste anlæg at holde kørende. Derfor ser Christian Andreasen også frem til en mærkbar besparelse i produktionen med de nye tiltag, Intego har implementeret.
 

Flere SMC-certificeringer på vej til Intego

Kresten Knudsen var blandt de første af Integos medarbejdere, der blev SMC-certificeret, og han ser positivt på forløbet:
- Jeg kender i forvejen kundens produktion. Derfor kan jeg også give en mere kvalificeret rådgivning om, hvor man med fordel kan optimere produktionen, så man både får en energismart løsning og lave driftsomkostninger med de nye trykluftkomponenter.
 
Hos Arla Akafa fortsætter de med at implementere flere energioptimerende tiltag på deres trykluftanlæg. Generelt oplever Intego en øget efterspørgsel på energioptimerende tiltag især hos industrikunderne. Derfor vil endnu flere af Integos montører den kommende tid blive SMC-certificeret.
 

Om Intego

Intego er en landsdækkende teknisk servicepartner, der leverer værdiskabende løsninger til industri, infrastruktur og erhverv. Intego beskæftiger flere end 650 medarbejdere og har hovedsæde i Aalborg samt afdelinger i Viborg, Randers, Aarhus, Hedensted, Herning, Kibæk, Esbjerg, Grindsted, Aabenraa, Kolding, Odense, Nakskov og København. 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel