Forside » Nyheder » Nyheder 

B&R er blevet købt af ABB

Vi ser frem til at blive en del af de største spillere på verdensplan, siger Carsten Clemensen, B&R Danmark.

 

ABB har opkøbt det østrigske automationsfirma B&R, der også har en dansk afdeling.

ABB har for nyligt offentliggjort købet af B&R, den største uafhængige leverandør af produkt- og softwarebaserede løsninger til maskin- og fabriksautomation på verdensplan. B&R Danmark har hovedkontor i Odense og satellitkontorer i Stilling nær Århus og på DTU i Lyngby.

»Vi rykker op i den absolutte elite, og ser frem til at blive en del af en af de største spillere på verdensplan. ABB er klar til at investere yderligere i vores vækst og dermed sikre, at vi fortsætter med at være teknologisk førende og tæt på vores kunder,« siger Carsten Clemensen, Managing Director, B&R Danmark.

Det vil, ifølge Carsten Clemensen, resultere i et omfattende tilbud til kunder af industriel automatisering ved at parre B&Rs innovative produkter, software og løsninger til moderne machine & factory automation med ABBs verdensførende tilbud i robotteknologi, automatisering, digitalisering og elektrificering.

Gennem overtagelsen udvider ABB sin position som førende inden for industriel automatisering og vil blive bedre udstyret til at gribe vækstmuligheder som følge af den fjerde industrielle revolution.

»Denne transaktion markerer en milepæl for ABB, da B&R vil lukke den historiske kløft inden for ABBs automationstilbud. Vores virksomheder passer perfekt sammen, og dette vil gøre os til den eneste industrielle automationsudbyder, der kan tilbyde hele spektret af teknologi- og softwareløsninger omkring mĂĄling, kontrol, aktivering, robotteknologi, digitalisering og elektrificering,« siger CEO i AAB, Ulrich Spiesshofer. 

Fakta

B&R Danmark har hovedkontor i Odense og er et datterselskab af østrigske Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik. Med mere end 3000 ansatte er B&R blandt verdens største privatejede virksomheder inden for automation og proceskontrol.

ABB er teknologisk førende inden for elektrificeringsprodukter, robotter, motorer og frekvensomformere, industriel automation og elnet. Virksomheden betjener kunder inden for forsyning, industri samt transport og infrastruktur. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 132.000 medarbejdere.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen