Forside » Nyheder » Nyheder 

Bachelorprojekt gav job

Maskinmester Jacob Ordrup Pedersen er ansvarlig for Tivolis automationsløsninger og havens tekniske infrastruktur.

 

Maskinmester Jacob Ordrup Pedersen er ansvarlig for Tivolis automationsløsninger og havens tekniske infrastruktur, herunder at forlystelserne er parate til en ny sæson. Han gik lige fra maskinmesteruddannelsen til et job hos Tivoli på grund af sit bachelorprojekt.

»Jeg lavede bachelorprojekt om ventilation og varmegenvinding i Glassalen. Det var min billet til jobbet.«

Ifølge Jacob Ordrup Pedersen er der god gevinst at hente ved at lave om på ventilationen og opvarmningen, så man genbruger indeluften i de perioder, hvor der ikke er gæster i salen.

»Glassalen er jo en stor, gammel bygning og ikke særlig godt isoleret, så det var oplagt at gøre noget ved ventilationen og varmestyringen,« fortæller Jacob Ordrup Pedersen om den nye automationsløsning, der er lavet i Glassalen, og som er en af flere nye løsninger, der er etableret i hans tid som chef for automation. Efter et halvt års ansættelse blev han tilbudt stillingen som Head of Automation.

»Jeg begyndte i vores bygningsafdeling, men jeg kommer fra uddannelsen med en stor interesse for styringer, programmering og automation og kunne nok ikke lade være med at komme med forslag til den slags løsninger.« Siden har Jacob Ordrup Pedersen fortsat med at udbrede automationsløsninger.

»Vi får koblet flere og flere af havens anlæg på. Der er ingen tvivl om, at det er den måde, man understøtter både driftssikkerhed og energioptimeringer,« siger Jacob Ordrup Pedersen, der før han blev maskinmester har arbejdet fem år som elektriker.

Genvinding af varme er også etableret i flere af Tivolis restauranter, hvor varmen fra køkkenernes udsugning genanvendes til rumopvarmning.

»Udfordringen når vi laver nye automationsløsninger er, at hensynet til gæster og komfort altid kommer først. Tivolioplevelsen må vi ikke gå på kompromis med. Derfor arbejder vi efter mottoet ”altid som aldrig før – vi vil betage vores gæster”, så der skal både være de oplevelser i Tivoli, som folk kender, men der skal også være nye ting, når en sæson begynder.«

 

 

 

 

 

Jacob Ordrup Pedersens ml er at gre Tivolis styring endnu mere automatiseret.

Jacob Ordrup Pedersens mål er at gøre Tivolis styring endnu mere automatiseret.

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform