Forside » Nyheder » Nyheder 

Bachelorprojekt gav job

Maskinmester Jacob Ordrup Pedersen er ansvarlig for Tivolis automationsløsninger og havens tekniske infrastruktur.

 

Maskinmester Jacob Ordrup Pedersen er ansvarlig for Tivolis automationsløsninger og havens tekniske infrastruktur, herunder at forlystelserne er parate til en ny sæson. Han gik lige fra maskinmesteruddannelsen til et job hos Tivoli på grund af sit bachelorprojekt.

»Jeg lavede bachelorprojekt om ventilation og varmegenvinding i Glassalen. Det var min billet til jobbet.«

Ifølge Jacob Ordrup Pedersen er der god gevinst at hente ved at lave om på ventilationen og opvarmningen, så man genbruger indeluften i de perioder, hvor der ikke er gæster i salen.

»Glassalen er jo en stor, gammel bygning og ikke særlig godt isoleret, så det var oplagt at gøre noget ved ventilationen og varmestyringen,« fortæller Jacob Ordrup Pedersen om den nye automationsløsning, der er lavet i Glassalen, og som er en af flere nye løsninger, der er etableret i hans tid som chef for automation. Efter et halvt års ansættelse blev han tilbudt stillingen som Head of Automation.

»Jeg begyndte i vores bygningsafdeling, men jeg kommer fra uddannelsen med en stor interesse for styringer, programmering og automation og kunne nok ikke lade være med at komme med forslag til den slags løsninger.« Siden har Jacob Ordrup Pedersen fortsat med at udbrede automationsløsninger.

»Vi får koblet flere og flere af havens anlæg på. Der er ingen tvivl om, at det er den måde, man understøtter både driftssikkerhed og energioptimeringer,« siger Jacob Ordrup Pedersen, der før han blev maskinmester har arbejdet fem år som elektriker.

Genvinding af varme er også etableret i flere af Tivolis restauranter, hvor varmen fra køkkenernes udsugning genanvendes til rumopvarmning.

»Udfordringen når vi laver nye automationsløsninger er, at hensynet til gæster og komfort altid kommer først. Tivolioplevelsen må vi ikke gå på kompromis med. Derfor arbejder vi efter mottoet ”altid som aldrig før – vi vil betage vores gæster”, så der skal både være de oplevelser i Tivoli, som folk kender, men der skal også være nye ting, når en sæson begynder.«

 

 

 

 

 

Jacob Ordrup Pedersens ml er at gre Tivolis styring endnu mere automatiseret.

Jacob Ordrup Pedersens mål er at gøre Tivolis styring endnu mere automatiseret.

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik