Forside » Nyheder » Nyheder 

Bachelorprojekt om forandringsledelse og vedligehold hædret

Maskinmester Kim Rude Holm med formand Per Jørgensen, Maskinmestrenes Forening.

 

Når omstillingen til forebyggende vedligehold også handler om mennesker. Kim Rude Holm vandt 2. præmien i konkurrencen om det bedste bachelorprojekt på maskinmesteruddannelsen i 2016.

 

Opbygningen af et vedligeholdssystem handler i høj grad om at få mennesker med på omstillingen. Det måtte Kim Rude Holm fra Aarhus Maskinmesterskole erkende i løbet af sit bachelorprojekt.


»Det, der er den største udfordring er at også få medarbejderne med på ideen. Det her arbejde med mennesker, hvor man går ind og siger, at nu skal jeg have indført en forandring, men hvordan påvirker den interessenterne i selve min forandringsproces, har været rigtigt spændende,« siger Kim Rude Holm.


Onsdag 8. marts fik han overrakt prisen for året næstbedste bachelorprojekt for maskinmesterstuderende på Maskinmestrenes Forenings generalforsamling. Kim Holm er oprindeligt uddannet landbrugsmaskinmekaniker, og i sit projekt har han udviklet et vedligeholdsprogram til virksomheden Samson-Agro A/S i Viborg.


»Til at begynde med var projektet bare at få vendt afhjælpende vedligehold til forebyggende vedligehold, men mit projekt endte med at blive mere managementorienteret med vedligeholdelsesledelse og change management, som næsten står for to tredjedele af projektet,« siger Kim Rude Holm.
 

Vedligehold af laserskærer

Dommerne lægger vægt på, at projektet er teknisk og metodisk velgennemført og at projektrapporten er velskrevet, velstruktureret og på et meget fint teknisk niveau.

 

"Projektrapporten belyser de tekniske, økonomiske og menneskelige aspekter ved implementeringen af et vedligeholdssystem i forbindelse med en større laserskæremaskine. Det forventes, at systemet vil give virksomheden et værktøj, der vil kunne anvendes med større udbytte - ikke kun økonomisk, men også medarbejderne i forhold til reduceret arbejdsbyde samt stressniveau i hverdagen," lyder det i bedømmelsen.


Samson-Agro A/S har taknemmeligt taget imod Kim Holms ideer og han selv var taknemmelig for hæderen fra Maskinmestrenes Forening.
»Det er jo en kæmpe ære, når man egentlig bare har en erhvervsuddannelse og så fik mod på at læse videre og så få denne her anerkendelse,« siger Kim Rude Holm.
 

ForstĂĄelse for interessenter

Bedømmelseskomiteen bestod af lektor Marie Lützen, Syddansk Universitet, Senior Control Engineer Peter Fogh Odgaard, Goldwind, og direktør Ole Pyndt Hansen fra Wärtsilä Services Schweiz. Udvalget udtaler, at projektet på fin vis kombinerer viden om vedligehold, motivationsteori og forståelse for de forskellige interessenters rolle i forbindelse med en forandringsproces. Rapporten viser således hvor kompleks indførelsen af forebyggende vedligehold kan være.
 
»Da jeg gik ind til at starte med at læse til maskinmester, tænkte jeg, at jeg vil noget mere, men jeg havde ikke forventet, at jeg skulle have sĂĄdan en anerkendelse fra Maskinmestrenes Forening af, at det er et rigtigt godt projekt, jeg har lavet,« siger Kim Rude Holm. 

 

 

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger