Forside » Nyheder » Nyheder 

Baghjulstræk med 12.000 HK

Søren Jakobsen har kørt Tractor Pulling, siden han var teenager på en gård ved Skjern for snart 30 år siden.

 

Tractor Pulling er verdens stærkeste motorsport, og maskinmester Søren Jakobsen og hans team Fenrir Nordic Tractor Pulling er dobbelte Europamestre og Danmarksmestre i den tungeste vægtklasse.

 
To trækaksler, der var monteret 180 grader forkert i to kompressorer, satte en foreløbig stopper for en nærmest ubrudt sejrsrække for Fenrir Maxi Traction. Når man har brug for 12.000 HK ydelse her og nu, er to defekte kompressorer ud af fire lig med en mindre katastrofe, når der skal luft til motorernes forbrænding.
»Det var selvfølgelig en kæmpe skuffelse, når vi ved, vi kan meget mere. Det går ud over ens mekaniske stolthed. Men det var selvforskyldt. Der er ingen andre end os selv, vi kan give skylden,« siger Søren Jakobsen, der har været vant til at vinde stort set alle de Tractor Pulling-konkurrencer, som Fenrir-teamet er stillet op i de seneste år. Faktisk har Fenrir-traktoren været klart bedre end alle danske og europæiske konkurrenter siden 2015. Men ved sæsonstarten 6. maj 2017 i Brande gik det ikke helt som planlagt på grund af de forkert monterede trækaksler.
Søren Jakobsen er maskinmester og til daglig forsyningschef i Ringkøbing-Skjern Forsyning med ansvar for vand og spildevand. Siden slutningen af 1980’erne har en stor del af hans fritid handlet om Tractor Pulling på topniveau. I dag er hans team, Fenrir Nordic Tractor Pulling, regerende dobbelte Danmarks- og Europamestre i den tungeste vægtklasse, Heavy Modified, for traktorer op til 4.200 kilo.
 

Tonstung slæde

Søren Jakobsen har kørt Tractor Pulling eller traktortræk, siden han var teenager på en gård ved Skjern for snart 30 år siden.
»Vi var en flok kammerater, som begyndte at køre traktortræk sidst i 1980’erne. Vi måtte ikke køre med min fars traktor, men med hans hjælp investerede vi i en brugt modificeret traktor, som vi satte i stand. Vi blev faktisk Danmarksmestre første år, vi stillede op i konkurrence,« fortæller han.
Organiserede konkurrencer i traktortræk begyndte oprindeligt i USA med det første officielle stævne i 1929. Siden har sporten udviklet sig, sĂĄ det i dag er specialbyggede køretøjer, der ikke har sĂĄ meget til fælles med almindelige traktorer. I stedet er der tale om køretøjer, som er bygget og designet til ét formĂĄl: At trække en tonstung slæde længst muligt pĂĄ en 100-meter bane. Det hele er overstĂĄet pĂĄ cirka 10 sekunder. Motorkræfterne er enorme og skal kunne yde maksimalt pĂĄ de fĂĄ sekunder, der er til rĂĄdighed.
»Tractor Pulling er verdens stærkeste motorsport. Vores traktor, Fenrir Maxi Traction, kan yde op til 12.000 HK leveret af fire V8-motorer på hver 8,3 liter, der yder op til 3.000 HK stykket,« fortæller Søren Jakobsen.
 

Læs hele artiklen her.


 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge