Forside » Nyheder » Nyheder 

Bedre testadgang og styrket internationalt samarbejde

Glenda Napier, CEO ved Offshoreenergy.dk.

 

Offshoreenergy.dk og Erhvervsakademiet SydVest sikrer over 40 millioner kroner til at støtte underleverandører til offshorevindindustrien med nemmere adgang til tests og en ramme om nye samarbejdsrelationer på tværs af den europæiske offshoreklynge.

 

De danske underleverandører til offshorevindindustrien får nemmere adgang til internationale testfaciliteter og bliver styrket i det internationale samarbejde på tværs af Nordsøen.

Samtidig tilføres offshorevindindustrien en forskningsbaseret netværksanalyse, som identificerer de optimale samarbejdsrelationer – og det hele toppes med moduler til en ny MBA-uddannelse målrettet offshorevind.

De mange danske leverandører til offshorevindindustrien har således al mulig grund til at glæde sig over, at projektet ’Inn2Power’ netop er blevet bevilget godt 40 millioner kroner af den regionale europæiske udviklingsfond Interreg.

Projektet forankres i Offshoreenergy.dk og Erhvervsakademi SydVest, og allerede forud for projektansøgningen har 18 danske små og mellemstore virksomheder tilkendegivet, at de vil medvirke, hvis projektet blev realiseret:

»Med Inn2Power får små og mellemstore virksomheder lettere adgang til tests, og den mulighed kan være afgørende for at dokumentere, hvordan nye, tekniske innovative løsninger eller produkter fungerer i praksis,« siger Hans A. Pedersen, Director Renewables, Offshoreenergy.dk.

 

Relationer åbner for komplette løsninger

Tests er en betragtelig forhindring for de smĂĄ og mellemstore virksomheder, fordi det er dyrt at teste i fuld skala til offshorevindindustrien.

 Â»Vi har fremragende testfaciliteter, hvor bĂĄde logistik og infrastruktur er indrettet til formĂĄlet, men tests er stadig en voldsom udgift for de smĂĄ og mellemstore virksomheder,« siger Hans A. Pedersen.

»Når flere får mulighed for at få testet deres innovative løsninger af, øges graden af anvendt forskning i små og mellemstore virksomheder,« siger Lisbeth Brøde Jepsen, Ph.D. og Innovation Developer ved Erhvervsakademi SydVest:

»Inn2Power-projektet vil bidrage til at gøre det helt konkret og håndgribeligt og forhåbentligt sende nye løsninger og produkter ud i vindindustrien,« siger hun.

Et andet vigtigt element i Inn2Power for de danske små og mellemstore virksomheder er det relationsopbyggende element på tværs af Nordsøen.

»Der er forskellige styrkepositioner på tværs af regionerne i Nordsøen, som i samarbejde komplementerer hinanden. Når klyngernes medlemmer arbejder sammen på tværs, kan gevinsten blive, at vi supplerer komponentløsningerne med flere af de systemløsninger, branchen efterlyser,« siger Glenda Napier, CEO ved Offshoreenergy.dk.

Endelig er projektet en forskningsmæssig styrkelse af små og mellemstore virksomheder. Der vil blive sammensat moduler til en ny MBA rettet mod netop offshorevindindustrien, og de optimale samarbejdsrelationer skal findes via forskning:

»Projektet benytter forskning til at gøre relationerne sammenlignelige, så der er en bedre mulighed for at finde de samarbejdsrelationer, der vil give størst gevinst,« siger Lisbeth Brøde Jepsen.

 

Inn2Power-fakta:

I den fireårige projektperiode afsættes 5,6 millioner Euro (cirka 42 millioner danske kroner) til at bedre testmuligheder, styrke samarbejdet og brede anvendt forskning ud i små og mellemstore virksomheder på tværs af Nordsøen.

Projektet har i alt 11 partnere i Danmark, Holland, Belgien, Tyskland og England, hvoraf en del nu kan udbygge det samarbejde, der blev etableret med ECO-wind projektet fra 2012 til 2015. Mange af de væsentligste opdagelser, det projekt førte med sig, vil udgøre grundstenene for det nye samarbejde.

Udover Offshoreenergy.dk og EASV er partnerne Autonoom Gemeentebedrijf Haven Oostende; FlandersÂ’ Maritime Cluster; POM West-Vlaanderen (Belgien), Hochschule Bremerhaven og WAB e.V (Tyskland), Kent County Council og E. Norfolk and Waveney Enterprise Services Ltd (England) samt Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij og Provincie Groningen (Holland).

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner