Forside » Nyheder » Nyheder 

Bekæmp både legionella og unødvendigt energiforbrug

Thomas Nordkvist Jensen, teknisk chef, Køge Sygehus, er særdeles tilfreds med sin Danish Clean Water-unit

 

Legionellafrit vand ved en temperatur på 45 grader er muligt med den rigtige teknologi. Danish Clean Water har indgået samarbejde med BWT om vandbehandlingsanlæg til blandt andet hospitaler, svømmehaller og boligforeninger.

Traditionelt bekæmper man legionellabakterien i varmtvandssystemer med en konstant høj vandtemperatur, men det medfører et højt energiforbrug på grund af øget varmetab. Samarbejdet mellem BWT og Danish Clean Water skal mindske energiforbruget og samtidig eliminere risikoen for legionellasmitte.

I Danmark smittes et stigende antal mennesker med legionella, der især rammer ældre og svækkede personer. I 2014 og 2015 er der påvist 150-200 årlige tilfælde af legionella smittede i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

Danish Clean Water i Sønderborg har udviklet deres NEUTHOX-teknologi, hvor man med en simpel proces med salt, vand og elektricitet helt kan fjerne biofilm og bakterier fra rør og vandsystemet i øvrigt. Teknologien gør det muligt at sænke temperaturen på det varme vand, hvilket giver en reduktion af energiforbruget på op til 15 procent.

»Det er oplagt at benytte teknologien i kommunale institutioner som ældrecentre, svømmehaller, skoler og daginstitutioner, større boligejendomme, hoteller og virksomheder indenfor fødevareproduktion samt i landbruget. Når man ikke længere skal tage hensyn til legionella og andre bakterier i vandet, kan man sænke temperaturen på det varme vand til 45 grader. Det giver store energibesparelser,« siger salgsdirektør Lars Bendixen fra Danish Clean Water.

Tekniske chefer: Gode erfaringer

Som tidligere beskrevet i Maskinmesteren 3, 2016, har blandt andet Køge Sygehus stor værdi ud af Danish Clean Waters anlæg, som sikrer patienterne beskyttelse mod legionella. Anlægget er økonomisk og passer sig selv med begrænset drift og vedligehold, fortæller teknisk chef, maskinmester Thomas Nordkvist Jensen.

Danish Clean Water har desuden hjulpet Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg med bekæmpelse af legionella.

»Samtidig med at vi beskytter beboerne mod legionella, har vi sænket varmeforbruget drastisk. Plejecenteret sparer 18.000 kroner om året, svarende til seks ton CO2,« fortæller Lars Bendixen.

Undersøgelser har vist, at der i kontorbygninger er et spild på op til 90 procent på energiforbruget i det varme brugsvandssystem. I kontorbygninger er der ofte et stort energispild i forbindelse med at sikre, at der er varmt brugsvand ved håndvasken. Forbruget af varmt brugsvand er ofte relativt lille, og derfor bruges der megen overflødig energi på døgnet rundt blot at holde vandet varmt.

Mulighed for energitilskud

BWT og Danish Clean Water samarbejder med Dansk Energirådgivning, og de forventer, at kunder vil kunne opnå tilskud svarende til op mod 20 procent af investeringen i denne energibesparelse. Energibesparelsen vil også medføre en reduktion af CO2-udledningen.

»Vi ser frem til samarbejdet med BWT i Danmark. BWT har en stor landsdækkende salgs- og serviceorganisation, der i forvejen servicerer egne installationer hos de relevante kundesegmenter. Det vil hjælpe os med at udnytte det store markedspotentiale, som vi mener NEUTHOX-teknologien har i Danmark. Med BWT's hjælp kan vi fokusere vores egen indsats på eksportmarkederne,« fremhæver Lars Bendixen.

BWT sælger allerede vandbehandlingsanlæg til de samme kundegrupper, fortæller administrerende direktør Henrik Forslund fra BWT.
»Vi kender markedet og ser store muligheder i det. Med NEUTHOX-teknologien kan man helt undgå problemer med legionella og samtidig reducere energiforbruget og spare penge. For virksomheder, institutioner og boligforeninger vil vi kunne præsentere en solid investeringscase med denne løsning,« siger Henrik Forslund.

Kort om Danish Clean Water

Danish Clean Water er en innovativ ingeniørvirksomhed med base i Sønderborg. DCW har siden 2008 fremstillet desinfektionssystemer til forsyning, fødevareproduktion og industri til bekæmpelse af bakterier og biofilm i vandforsyninger.

Besøg Danish Clean Waters hjemmeside: danishcleanwater.dk

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse