Forside » Nyheder » Nyheder 

Bornholm har fået ny færge

 

En af verdens største hurtigfærger, Leonora Christina, bliver onsdag indsat på ruten mellem Rønne og Ystad.

Jomfruturen har den ny danske katamaranfærge Leonora Christina gennemført under den godt 20.000 kilometer lange færd fra værftet i Perth i Australien til Rønne på Bornholm.


En præsentationssejlads blev gennemført tirsdag den 21.juni  fra Rønne til Ystad med repræsentanter for rederiet Færgens ejere, Staten og rederiet Clipper samt politikere .


- En udvidelse af passagerkapaciteten fra 1000 til 1400 betyder rigtig meget for Bornholm. Det skyldes, at vi er helt afhængige af vores færgeforbindelse til fastlandet, siger borgmester Winni Grøsbøll (S).


Den ny færge betyder meget for hende, dels fordi hun tirsdag blev gudmor til fartøjet ved at bekræfte navnet Leonora Christina ved at knuse en flaske bornholmsk øl mod fartøjets aluminiumsskrog.


Hendes glæde ved Leonora Christina skyldes nok så meget det løft, som den ny superfærge giver infrastrukturen til og fra øen, hvor mange er afhængig af forbindelsen og tilstrækkelig kapacitet.


- Ingen danskere i min generation kan høre ordet færge uden at blive en smule nostalgiske. De knyttede landet sammen, inden broerne kom, sagde bestyrelsesformand i Færgen, Per Gullestrup.


Den 113 meter lange færge indsættes i ordinær drift mellem Rønne og Ystad onsdag den. 22. juni, og overfartstiden er ved 36 knob en time og 20 minutter.

Kilde: Ritzau

 

 

 

Arkiv

December 2017

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-Tårs