Forside » Nyheder » Nyheder 

BornholmerFærgen fortsætter sin trafikvækst

BornholmerFærgen fortsætter sin trafikvækst for alle tre ruter til øen. Foto: Færgen.

 

Efterårets trafiktal viser vækst for alle BornholmerFærgens tre ruter.

 
Efteråret er i reglen en stille tid for turismen på Bornholm. At turismeaktørerne puster ud efter en travl sommer kan imidlertid ikke umiddelbart aflæses af de nyeste trafiktal fra Færgen. De viser således vækst for alle tre ruter fra henholdsvis Ystad, Køge og Sassnitz til Rønne.
 
Konkret viser tallene for branchens primære trafikbarometer, at der i september og oktober er overført i alt 66.581 personbiler via BornholmerFærgens tre ruter. Det er en stigning på 4,3 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafikal ligestilling. Således blev billetpriserne pr. 1. september 2016 sat ned med op til 26 procent på ruterne Ystad-Rønne og Køge-Rønne.
 
- Det er unikt, at interessen for Bornholm fortsætter med at vokse - selv i sammenligning med en periode der gav et voldsomt trafikboost på grund af introduktionen af trafikal ligestilling og de medfølgende prisnedsættelser. Vi kan konstatere, at væksten er drevet af det danske marked, hvilket endnu engang bekræfter, at Bornholm er noget ganske særligt i danskernes øjne, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos Færgen.
 
Væksten er størst på ruten Køge-Rønne, hvor der i september og oktober er overført 2.980 personbiler, hvilket er en vækst på hele 10,7 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016. På ruten Ystad-Rønne er der i september og oktober overført 57.302 personbiler, hvilket svarer til en vækst på 4,4 procent sammenlignet med 2016. Endeligt er der for ruten Sassnitz-Rønne i september og oktober overført 6.299 personbiler, hvilket svarer til en vækst på 1,1 procent i sammenligning med 2016.
 
Trafiktallene viser endvidere, at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 358.819 personbiler via BornholmerFærgens tre ruter. Det er en stigning på 4,8 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.
 
De lavere færgetakster til de danske øer er en del af aftalen ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, der er enstemmigt vedtaget af alle partier i Folketinget. Initiativet har til formål at styrke turismen og gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Det skal ske ved at indføre trafikal ligestilling, hvilket dækker over en ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil. Af samme årsag er der fra politisk hold på ny blevet ydet tilskud til at nedsætte billetterne uden for højsæsonen til BornholmerFærgen med op til 10 procent pr. 1. september 2017, ligesom flere prisnedsættelser er på vej i 2018. 

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger