Forside » Nyheder » Nyheder 

Coop skifter til LED-belysning

Alle Coops butikker skifter nu til LED-belysning - i alt cirka 500.000 lyskilder skal udskiftes. Foto: Sine Fiig

 

500.000 lyskilder skal udskiftes i Coops 1.200 butikker i Danmark. Coop vil reducere sit energiforbrug med 20 procent i 2020 i forhold til 2014. Investeringen i LED-belysning er pĂĄ 100 mio. kr.

Coop skifter nu op mod 500.000 lyskilder til LED for at opnå en 20 procents energibesparelse. Udskiftningen til LED dækker alle typer belysning i alle typer af rum og udstyr.

Projektet gennemføres fra nu og indtil udgangen af 2018 af Nordic Business Light A/S, som er valgt til leverandør til opgaven.

"Kontraktens omfang estimeres, inklusiv deltagelse fra Brugsforeninger, at kunne runde DKK 100 mio. Måske er dette den største enkeltstående LED-kontrakt i Danmark og måske hele Norden, vi ved det reelt ikke," siger energichef Peter Kjærgaard Svendsen, Coop.

"Vi er enormt stolte af den løsning, der nu ruller ud i vores butikker. Med de valgte løsninger kommer vi ikke bare til at generere en enorm energibesparelse, vi kommer også til at løfte kundeoplevelsen i butikkerne," siger Peter Kjærgaard Svendsen.

I Nordic Business Light er adm. direktør Ian Wallentin særdeles godt tilfreds med at have vundet dette udbud:
"Coop har gennemført en meget professionel proces og har sat sig et ambitiøst mål og tager dermed førertrøjen i dansk detailhandel, når det gælder energioptimering, kundeoplevelser i butikker og forbedret lønsomhed med lys, hvilket er vores absolutte spidskompetence. Vi ser meget frem til samarbejdet".

Udskiftningen omfatter alle Coop-butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma samt de selvstændige Brugsforeninger, der ønsker at indgå.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-TĂĄrs

Eksportsucces i praksis

Vi skal i gang med 3D-print nu

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden