Forside » Nyheder » Nyheder 

Coop skruer ned for energiforbruget

Morten Dysted Dahl, adm. direktør i EnergiData (til venstre), glæder sig over aftalen med Coop samt samarbejdet med Honeywell.

 

Virksomheden EnergiData, der laver energistyring og -rĂĄdgivning, har fĂĄet sin hidtil største ordre. I samarbejde med belgiske Honeywell skal den danske virksomhed hjælpe Coop med at reducere energiforbruget væsentligt inden 2020. 

 
Energistyring af 1.200 Coop-butikker og flere lager- og administrationsbygninger. Det er en stor opgave, som EnergiData, der gennem en årrække har sparet virksomheder og offentlige institutioner penge på energikontoen, har fået. Aftalen med Coop er indgået i samarbejde med den internationale virksomhed Honeywell, som skal levere det energistyringssystem, som EnergiData skal overvåge, servicere og rådgive Coop omkring. EnergiData skal overvåge de data og alarmer, der kommer ind fra 25.000 målerpunkter på el, vand og varme. Det nye samarbejde er en del af flere tiltag, der skal sikre Coops mål om at reducere energiforbruget med 20 procent i 2020.
 
»Mig bekendt er dette energisystem ét af de største og mest finmaskede indenfor energistyring, vi har set pĂĄ det danske marked. Det er en spændende udfordring, som falder godt i trĂĄd med det, vi anbefaler vores kunder. Fordelen ved dette system er mange mĂĄlepunkter, som melder hyppigt ind. Det tror jeg absolut er noget, vi vil se meget mere til i fremtiden,« siger Morten Dysted Dahl, adm. direktør i EnergiData.
 

Opjusterer medarbejderstab

EnergiData er lige nu i gang med at sætte det helt rigtige hold, som kan overvåge de 25.000 målerpunkter hos Coop samt analysere data og rådgive omkring, hvor der er energibesparelser at hente.
 
»Vi sætter et dedikeret Coop-hold, som dels består af energikonsulenter og dels energicontrollere. På sigt forestiller vi os et hold på cirka 6-7 medarbejdere, som udelukkende skal sidde med energistyringen i forhold til Coop,« fortæller Morten Dysted Dahl.
 
»Samarbejdet med bĂĄde os og Honeywell giver Coop det ønskede energisystem. Her leverer vi dét, vi kan allerbedst, nemlig vores FullService og 1st level support, som skal sikre, at Coop nĂĄr deres mĂĄlsætning for 2020. Vores team skal overvĂĄge dataene tæt, sĂĄ vi kan rĂĄdgive Coop om at sætte ind de rigtige steder og udpege de butikker, som kræver en nærmere gennemgang, fordi energiforbruget afviger væsentligt,« siger Morten Dysted Dahl.
 

 

Flere års erfaring at trække på

EnergiData har mange års erfaring med energistyring og er vant til at rådgive og håndtere kunder med en stor bygningsmasse. Blandt andet har kunder som Elgiganten, Nykredit og Jem & Fix, men også kommuner, hentet store besparelser gennem EnergiDatas energistyringssystem. En erfaring, man i høj grad kan udnytte i forhold til aftalen med Coop.
 
»Vi har stor erfaring med at sammenligne bygningers forbrug, og mange af besparelserne hos Coop vil formentlig også komme fra benchmarking. Vi har set hos andre kunder, at helt identiske bygninger har vidt forskelligt forbrug. Den ene bygning kan bruge dobbelt så meget energi som den anden. Det er derfor vores forventning, at man vil kunne hente rigtig meget på det punkt.«
 
EnergiData glæder sig over aftalen med Coop samt samarbejdet med Honeywell. Et samarbejde, der på sigt kunne udvikle sig inden for detailhandlen.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest