Forside » Nyheder » Nyheder 

Cyberkriminalitet er "det nye normale"

 

Perlerækken af kriser relateret til it-sikkerhed både på den nationale og den globale scene har været voldsom i 2017. Derfor sætter Maskinmestrenes Forening fokus på cyberkriminalitet på en IT Sikkerheds konference den 16. januar.

 

Dansk Supermarked, der ejer blandt andet Føtex og Bilka, blev ramt af et stort hackerangreb på shoppedagen Black Friday ved at man forsøgte at overbelaste hjemmesiderne fra en lang stribe servere, der blev ved med at stå og opdatere siderne.


I starten af september rapporterede det store amerikanske kreditbureau Equifax, at hackere havde fået adgang til personlige data om 143 millioner mennesker. Lækken involverede social security numre - hvilket svarer til danskernes cpr-numre, fødselsdatoer, kørekortnumre og for 209.000 personer også kreditkortnumre. Hackingen blev opdaget 29. juli, og ledelsen var altså seks uger om at standse ulykken, informere offentligheden og involvere de ramte. Aktiekursen faldt som en sten.

Globalt set har et konsulenthus som Deloitte oplevet meget alvorlige sikkerhedsproblemer, hvor e-mails med kundedata har ligget ĂĄbne i mĂĄnedsvis.

Herhjemme har vi for nylig både set Mærsk være under angreb og set danske ministerier under beskydning i et efterskælv af Muhammed-tegningerne.

Cyberkriminalitet som en naturkatastrofe

Selv de største mest velrenommerede og mest kompetente virksomheder kan altså ikke gardere sig 100 pct.

Det er et faktum og et globalt vilkår. Vi skal flytte vores tankesæt hen i retning af naturkatastrofer, når vi taler om cyberkriminalitet. Alle kan blive ofre for et jordskælv. Alle kan også blive udsat for ondartet hacking.

Åbenhed er nøglen

Hvad kan man så gøre?

Ligesom i al anden risikostyring må ledere vurdere den forretningsmæssige effekt af cyberkriminalitet og it-sikkerhed og kigge på forebyggelse og kriseberedskab.

Risikotænkningen skal være med helt ude i hverdagen, så man opnår en løbende læring om de faktiske hændelser. Det kræver en kultur, hvor man lytter, når nogen fortæller om problemer og uregelmæssigheder og nye potentielle trusler.

Kom og hør mere om IT Sikkerhed og cyberkriminalitet på Maskinmestrenes Forenings cyberkriminalitet-seminar hos Tryg tirsdag d. 16. december. Deltagelse er gratis, tilmelding og program her.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning pĂĄ MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel