Forside » Nyheder » Nyheder 

Da Danmark disruptede søfarten

Verdens første dieseldrevne, oceangüende skib Selandia har füet sin egen udstilling pü M/S Museet for Søfart.

 

I 1912 forandrede Danmark søfarten for altid, da dieseldrevne SELANDIA afsejlede fra København med kurs mod Bangkok. En ny udstilling fortÌller om dengang Danmark disruptede den globale søfart.

 

M/S Museet for Søfarts nye sÌrudstilling Den første tur med SELANDIA stiller skarpt pü skibet, der styrkede Danmarks position i den globale søfart, foruden Danmarks og Thailands handelsforbindelser og dieselmotorens banebrydende teknologi. Udstillingen übner d. 10. november.

 

Da ØK’s nye dieseldrevne skib SELANDIA afsejlede fra København i 1912, markerede det begyndelsen på en ny æra for den danske og internationale søfart. En tid hvor motorskibene dominerede. En tid som vi fortsat lever i.

 

Direktør for M/S Museet for Søfart Ulla Tofte siger om udstillingen:

- ØK og SELANDIA er et stykke erhvervshistorie om udsyn og globale ambitioner, der bragte Danmark ud i verden - som det er søfartens vÌsen. M/S Museet for Søfarts udstillinger handler netop om, at søfart binder verden sammen, og derfor er vi meget glade for at prÌsentere en udstilling om skibet der revolutionerede søfarten.

 

Et skib kendt verden over

I udstillingen kommer man gennem fotos og film tæt på B&W’s og ØK’s partnerskab, der var præget af internationalt udsyn og et ønske om at styrke Danmark på den globale scene. I udstillingen ses der også nærmere på Danmarks og Thailands fælles historie med udgangspunkt i Bangkok - ØK’s arnested.

 

SELANDIA havde ikke bare en revolutionerende motor, men ogsü et nyskabende udseende. I udstillingen kan man, ud over en model af skibet, bl.a. se tekniske tegninger af skibet og dets interiør, skibsklokken fra SELANDIA, malerier og historien om den banebrydende dieselmotor.

 

Man møder ogsü sømanden pü SELANDIA gennem bl.a. breve, tegninger og portrÌtter.

Udstillingen Den første tur med SELANDIA kan opleves fra d. 10. november 2017 til d. 18. februar 2018.

 

Om Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er et landsdækkende specialmuseum for dansk søfart fra middelalderen til i dag. Museet er en statsanerkendt og selvejende institution. Museet har i 98 år ligget på Kronborg Slot, men åbnede i 2013 med nye faciliteter og udstillinger i et nyt prisvindende museumsbyggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør.

 

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimül kan übne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har füet hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĽ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĽ Maersk Line

Data sÌtter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĽbner

Stena Lines nye superfĂŚrger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

GrĂŚnsevĂŚrdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstĂŚndig sĂŚtter man sin egen standard

Rederierne bør gü forrest

Stor udbygning af vindmøller pü land