Forside » Nyheder » Nyheder 

Danmark i robot-top-10

I 2016 var der 5.900 industrirobotter i Danmark - en stigning pĂĄ 800 industrirobotter siden 2014.

 

Med knapt 6.000 industrirobotter pĂĄ danske virksomheder placerer Danmark sig solidt i top-10 over lande i verden med flest robotter.
 
Stadig flere medarbejdere i industrien arbejder side om side med en robot. Dansk Metal har et mĂĄl om at runde 10.000 industrirobotter i Danmark i 2020., og udviklingen gĂĄr den rigtige vej. Der bliver anvendt stadig flere industrirobotter i danske virksomheder: I 2016 var der 5.900 operationelle industrirobotter i Danmark. Det er en stigning pĂĄ 800 industrirobotter siden 2014.
 
- Stigningen i antallet af industrirobotter er kommet op i gear de seneste år efter forholdsvis træge år under krisen. Og selvom debatten hurtig kommer til at handle om, hvor mange jobs robotter og ny teknologi vil overtage, så synes jeg, det er vigtigt at have fokus på, hvor mange jobs ny teknologi fører med sig. Og hvis vi gør det rigtigt, så vil teknologi skabe flere arbejdspladser, end den vil tage, siger Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal.
 
I en ny rapport anslår McKinsey & Company, at der netto kan skabes cirka 25.000 nye jobs frem mod 2030 på grund af automatisering. De positive effekter af robotter og anden form for ny teknologi understøttes også af en undersøgelse blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien. De virksomheder, som arbejder målrettet med implementering af ny teknologi, klarer sig bedre på en række parametre som produktivitet, antallet af ansatte og ordrer end virksomheder, der ikke gør.
 
- Tre ud af fire af de virksomheder, der rykker produktion tilbage til Danmark fra udlandet, har installeret robotter. Det er en af grundene til, at vi i Dansk Metal har et mål om, at vi skal runde 10.000 industrirobotter inden 2020, siger Thomas Søby.
 
I en sammenligning med resten af verden indtager Danmark en sjetteplads over flest industrirobotter pr. 10.000 medarbejdere i industrien. Sydkorea fører robotkapløbet på verdensplan. Hvis man ser bort fra bilindustri, som Danmark ikke har, så ligger Danmark nummer 1 i Europa og nummer 4 i verden.
 
- Når man siger ny teknologi og robotter, må man også sige uddannelse. Derfor er den seneste trepartsaftale om voksen-, efter-, og videreuddannelse helt essentiel for fremtidens produktion i Danmark. Både virksomheder, medarbejdere, fagbevægelsen og staten er nødt til at have konstant fokus på opgradering af medarbejderstaben. Det er et fælles ansvar, siger Thomas Søby.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner

December 2017

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

15 mio. kr. til grønnere olie- og gasproduktion i Nordsøen

Nordhavn tester fremtidens fleksible energiløsninger