Forside » Nyheder » Nyheder 

Danmark sætter ny rekord i vind

Der er i dag installeret i alt 5,3 GW vindenergi pĂĄ land og til vands i Danmark.

 

Vindmøller leverede strøm svarende til 43,6 procent af Danmarks elforbrug i 2017. Dermed slår Danmark sin egen rekord fra 2015 og sætter en milepæl, der markerer et nyt kapitel i den grønne omstilling.

 

2017 sluttede med en stormfuld december, og gennem hele året fik Danmark vind nok til, at de danske vindmøller nåede op på en samlet produktion på godt 14.700 GWh. Det viser foreløbige markedsdata fra Energinet.

 

Dermed blev 2017 et nyt rekordår for vindenergi i Danmark. Samlet producerede danske vindmøller grøn strøm svarende til 43,6 procent af det samlede elforbrug. Hidtil var rekorden fra 2015, hvor vinden leverede 42 procent.

 

Nyheden glæder Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi. Det viser nemlig, at den grønne omstilling er godt i gænge, forklarer han:

- Men det betyder også, at vi har åbnet et nyt kapitel i den grønne omstilling. Det er nemlig mindst lige så vigtigt at se på, hvordan vi bedst bruger den fantastiske ressource, at vi har en billig, grøn og stabil elforsyning. El skal nemlig erstatte benzin, olie og gas, siger Lars Aagaard.

 

20 procent færre vindmøller

Selvom vindmøller leverer en støt stigende andel af den danske elforsyning, er det ikke ensbetydende med, at antallet af møller stiger. Tværtimod er der i dag cirka 20 procent færre vindmøller i Danmark end i 2001, hvor antallet af vindmøller toppede.

 

Til gengæld bliver møllerne større og mere effektive. Hertil er hovedparten af Danmarks havvindmøller installeret siden 2001. Samlet er kapaciteten i Danmark mere end fordoblet siden 2001, så der i dag er installeret 5,3 GW vind på land og til vands.

 

Og det er en udvikling, der ikke går ubemærket hen i udlandet:

- I sin nytårstale fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at danske virksomheder imponerer med at sælge grøn teknologi over hele verden. Det er jo netop milepæle som den her, der er med til at sætte danske løsninger på dagsordenen, siger Lars Aagaard.

 

I 2020 forventes vindenergi at udgøre cirka 50 procent af Danmarks elforbrug. Samlet vil vedvarende energi, herunder sol og bæredygtig biomasse, dække 80 procent af elforbruget i Danmark.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse