Forside » Nyheder » Nyheder 

Danmarks første autonome arbejdsbåde

Tuco Marine lancerer nu Danmarks første fjernstyrede og autonome arbejdsbåde.

 

Tuco Marine lancerer Danmarks første fjernstyrede og autonome arbejdsbåde fra virksomhedens ProZero serie af hurtige arbejdsbåde.

 
Som optakt til denne uges internationale konference i København om ubemandede fartøjer lancerer Tuco Marine nu Danmarks første kommercielt tilgængelige autonome og fjernstyrede arbejdsbåde.
 
Autonome skibe har gennem en periode set et øget fokus også på politisk plan som støtte for vækst i Det Blå Danmark. Senest i 2017 har Søfartsstyrelsen med erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen sammen med DTU fremlagt en ny rapport, som skal bane vejen for autonome skibe i Danmark.
 
- Vi har naturligvis fulgt udviklingen og markedernes interesse for de ubemandede fartøjer, fortæller direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine, og fortsætter:
- Øget digitalisering og automatisering gør sin entre i alle markeder i dag, og da vi har et fokus på at være helt fremme i udviklingen, har vi søgt at arbejde sammen med partnere, der kunne sikre os en sådan position. Derfor er det naturligvis en fornøjelse, at vi sammen med teknologileverandøren Sea Machines nu introducerer fjernstyret såvel som autonom drift som en mulighed i alle vores ProZero-fartøjer.
 
Et møde med Søfartsstyrelsen i sommeren 2017 satte ekstra skub på udviklingen, da Søfartsstyrelsens medarbejdere på mødet nævnte for Tuco Marine og Sea Machines, at såfremt man kunne være klar til det, ville det være fantastisk at have et sådant fartøj sejlende den 14. november 2017 i København i forbindelse med Søfartsstyrelsens internationale konference om ubemandede skibe.
 
- Den udfordring kunne vi naturligvis ikke lade ligge, og vi har sammen med Sea Machines siden arbejdet målrettet på at kunne introducere et demonstrationsfartøj op til konferencen. Fartøjet giver os yderligere den mulighed, at interesserede kunder kan besøge Tuco Marine og gøre deres egne erfaringer med autonome skibe og de muligheder, som autonomi kan tilbyde med såvel øget sikkerhed i farlige områder som i effektiv drift ved f.eks. olieopsamling eller hydrografiske undersøgelser og andre rutineprægede og tidskrævende operationer, siger Jonas Pedersen.
 
Autonome ProZero-fartøjer
- ProZero er Tuco Marines serie af hurtige arbejdsbåde til professionelle brugere.
- ProZero sælges i dag inden for tre sektorer, nemlig Offshore, Workboats og Defence.
- ProZero-bådene er tilgængelige i mange varianter og nu også med mulighed for autonom drift, og de er alle omhyggeligt tilpasset kundens unikke specifikationer.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel