Forside » Nyheder » Nyheder 

Danmarks første autonome arbejdsbåde

Tuco Marine lancerer nu Danmarks første fjernstyrede og autonome arbejdsbåde.

 

Tuco Marine lancerer Danmarks første fjernstyrede og autonome arbejdsbåde fra virksomhedens ProZero serie af hurtige arbejdsbåde.

 
Som optakt til denne uges internationale konference i København om ubemandede fartøjer lancerer Tuco Marine nu Danmarks første kommercielt tilgængelige autonome og fjernstyrede arbejdsbåde.
 
Autonome skibe har gennem en periode set et øget fokus også på politisk plan som støtte for vækst i Det Blå Danmark. Senest i 2017 har Søfartsstyrelsen med erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen sammen med DTU fremlagt en ny rapport, som skal bane vejen for autonome skibe i Danmark.
 
- Vi har naturligvis fulgt udviklingen og markedernes interesse for de ubemandede fartøjer, fortæller direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine, og fortsætter:
- Øget digitalisering og automatisering gør sin entre i alle markeder i dag, og da vi har et fokus på at være helt fremme i udviklingen, har vi søgt at arbejde sammen med partnere, der kunne sikre os en sådan position. Derfor er det naturligvis en fornøjelse, at vi sammen med teknologileverandøren Sea Machines nu introducerer fjernstyret såvel som autonom drift som en mulighed i alle vores ProZero-fartøjer.
 
Et møde med Søfartsstyrelsen i sommeren 2017 satte ekstra skub på udviklingen, da Søfartsstyrelsens medarbejdere på mødet nævnte for Tuco Marine og Sea Machines, at såfremt man kunne være klar til det, ville det være fantastisk at have et sådant fartøj sejlende den 14. november 2017 i København i forbindelse med Søfartsstyrelsens internationale konference om ubemandede skibe.
 
- Den udfordring kunne vi naturligvis ikke lade ligge, og vi har sammen med Sea Machines siden arbejdet målrettet på at kunne introducere et demonstrationsfartøj op til konferencen. Fartøjet giver os yderligere den mulighed, at interesserede kunder kan besøge Tuco Marine og gøre deres egne erfaringer med autonome skibe og de muligheder, som autonomi kan tilbyde med såvel øget sikkerhed i farlige områder som i effektiv drift ved f.eks. olieopsamling eller hydrografiske undersøgelser og andre rutineprægede og tidskrævende operationer, siger Jonas Pedersen.
 
Autonome ProZero-fartøjer
- ProZero er Tuco Marines serie af hurtige arbejdsbåde til professionelle brugere.
- ProZero sælges i dag inden for tre sektorer, nemlig Offshore, Workboats og Defence.
- ProZero-bådene er tilgængelige i mange varianter og nu også med mulighed for autonom drift, og de er alle omhyggeligt tilpasset kundens unikke specifikationer.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse