Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk biomasseværk i Frankrig

3D-illustration af anlægget Cogéneration Biomasse de Novillars, som leveres af Aalborg Energie Technik.

 

Aalborg Energie Technik a/s skal levere et nøglefærdigt biomassefyret kraftvarmeværk i Frankrig.

 

Første spadestik til nyt dansk leveret biomasseværk i Frankrig fandt sted 5. december. Her begyndte opførelsen af det nye anlæg - Cogéneration Biomasse de Novillars (CBN). Ceremonien fandt sted pĂĄ papirfabrikken Gemdoubs i Doubs i regionen Bourgogne-Franche-Comté, hvor det nye kraftvarmeværk vil blive placeret.

 

Anlægget består af brændselshåndtering, en AET-biomassekedel, dampturbine, røggas-rensningssystem samt dampforbindelse til Gemdoubs. Det vil have en indfyret effekt på 63 MWt, en elproduktion på 20 MWe og termisk effekt på 23,5 MWt. Kraftvarmeværket vil blive designet således at det kan opfylde de krav, som den franske regering har stillet i forbindelse med CRE 4-udbudsrunden, og vil derfor have en samlet effektivitet på mere end 65 procent. Det vil blive udstyret med AET's avancerede forbrændingssystem og AET's SNCR DeNOx-system, som sikrer et meget lavt emissionsniveau.

 

Grøn energi med lokalt træ

CBN-anlægget vil blive opført på papirfabrikken Gemdoubs grund. Det skal levere damp til produktionsprocessen, hvor affaldspapir genanvendes og bruges til fremstilling af papkasser og emballage. Det biomassefyrede kraftvarmeværk skal levere 153 GWh/år elektricitet, svarende til det årlige forbrug for 105.600 indbyggere, og 215.000 ton damp, som tidligere blev produceret ved hjælp af fossile brændsler.

 CBN nyder godt af den overflod af træ, der er i nabolaget, og det træ, der anvendes som brændsel, kommer fra en radius af 100 km fra anlægget, hvilket skaber jobs i den lokale træforsyningsindustri.

Anlægsomkostningerne for CBN-anlægget er på 87 millioner EUR.

 

Fortsat succes for AET

Aalborg Energie Technik har inden for de seneste år leveret fire anlæg til et andet fransk energiselskab, Cofely ENGIE, inklusiv Bio Cogelyo Normandie, SODC Orleans, Biomass Energy Solutions Vielle Saint Girons og Biolacq Energies. Dette er første gang, at AET's leveringsomfang inkluderer en hel drifts- og vedligeholdskontrakt til et projekt i Frankrig. AET har tidligere leveret sådanne ydelser i Storbritannien med stor succes.

Erik Flemming Hansen, salgs- og marketingdirektør hos AET, udtaler:


»Aalborg Energie Technik oplever pt. stor interesse for vores anlæg. Det er klart, at budskabet, om den kvalitet og service vi yder, breder sig i branchen. Det er vigtigt for energiproducenter og investorer at have pålidelige og effektive anlæg, som kræver så lidt vedligeholdelse og så få driftsstop som muligt. Vi ser ligeledes en øget efterspørgsel efter drifts- og vedligeholdskontrakter. I øjeblikket bygger vi to anlæg i Storbritannien: JG Pears Power (42 MWt / 12MWe) og Tilbury Green Power i London (125 MWt / 40 MWe). På anlægget i Tilbury har vi ligeledes underskrevet en drifts- og vedligeholdskontrakt.«

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen