Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk biomasseværk i Frankrig

3D-illustration af anlægget Cogéneration Biomasse de Novillars, som leveres af Aalborg Energie Technik.

 

Aalborg Energie Technik a/s skal levere et nøglefærdigt biomassefyret kraftvarmeværk i Frankrig.

 

Første spadestik til nyt dansk leveret biomasseværk i Frankrig fandt sted 5. december. Her begyndte opførelsen af det nye anlæg - Cogéneration Biomasse de Novillars (CBN). Ceremonien fandt sted pĂĄ papirfabrikken Gemdoubs i Doubs i regionen Bourgogne-Franche-Comté, hvor det nye kraftvarmeværk vil blive placeret.

 

Anlægget består af brændselshåndtering, en AET-biomassekedel, dampturbine, røggas-rensningssystem samt dampforbindelse til Gemdoubs. Det vil have en indfyret effekt på 63 MWt, en elproduktion på 20 MWe og termisk effekt på 23,5 MWt. Kraftvarmeværket vil blive designet således at det kan opfylde de krav, som den franske regering har stillet i forbindelse med CRE 4-udbudsrunden, og vil derfor have en samlet effektivitet på mere end 65 procent. Det vil blive udstyret med AET's avancerede forbrændingssystem og AET's SNCR DeNOx-system, som sikrer et meget lavt emissionsniveau.

 

Grøn energi med lokalt træ

CBN-anlægget vil blive opført på papirfabrikken Gemdoubs grund. Det skal levere damp til produktionsprocessen, hvor affaldspapir genanvendes og bruges til fremstilling af papkasser og emballage. Det biomassefyrede kraftvarmeværk skal levere 153 GWh/år elektricitet, svarende til det årlige forbrug for 105.600 indbyggere, og 215.000 ton damp, som tidligere blev produceret ved hjælp af fossile brændsler.

 CBN nyder godt af den overflod af træ, der er i nabolaget, og det træ, der anvendes som brændsel, kommer fra en radius af 100 km fra anlægget, hvilket skaber jobs i den lokale træforsyningsindustri.

Anlægsomkostningerne for CBN-anlægget er på 87 millioner EUR.

 

Fortsat succes for AET

Aalborg Energie Technik har inden for de seneste år leveret fire anlæg til et andet fransk energiselskab, Cofely ENGIE, inklusiv Bio Cogelyo Normandie, SODC Orleans, Biomass Energy Solutions Vielle Saint Girons og Biolacq Energies. Dette er første gang, at AET's leveringsomfang inkluderer en hel drifts- og vedligeholdskontrakt til et projekt i Frankrig. AET har tidligere leveret sådanne ydelser i Storbritannien med stor succes.

Erik Flemming Hansen, salgs- og marketingdirektør hos AET, udtaler:


»Aalborg Energie Technik oplever pt. stor interesse for vores anlæg. Det er klart, at budskabet, om den kvalitet og service vi yder, breder sig i branchen. Det er vigtigt for energiproducenter og investorer at have pålidelige og effektive anlæg, som kræver så lidt vedligeholdelse og så få driftsstop som muligt. Vi ser ligeledes en øget efterspørgsel efter drifts- og vedligeholdskontrakter. I øjeblikket bygger vi to anlæg i Storbritannien: JG Pears Power (42 MWt / 12MWe) og Tilbury Green Power i London (125 MWt / 40 MWe). På anlægget i Tilbury har vi ligeledes underskrevet en drifts- og vedligeholdskontrakt.«

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner