Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening

 

Regeringen har fastsat et mül om, at eksporten af dansk energiteknologi skal stige fra ca. 70 mia. kr. til 140 mia. kr. i 2030. For at nü det ambitiøse mül, er det nødvendigt, at energiuddannelserne giver fremtidens arbejdsstyrke innovative kompetencer, der er dybt forankret i seneste forskning pü omrüdet. Hvordan, det kan sikres, er omdrejningspunktet, nür uddannelsesinstitutioner, politikere og erhvervsliv mødes i Danmarks Energimetropol, Esbjerg, til konferencen EnerComp 2017 den 23. oktober 2017.

 

Danmark har i mange ür vÌret førende inden for energiteknologi pü det europÌiske marked, men for at sikre en fordobling af eksporten i løbet af det kommende ürti, er det nødvendigt at skue udover de europÌiske grÌnser. Danmark skal indtage en plads i verdenseliten, og det krÌver, at büde uddannelsesinstitutioner, politikere og erhvervsliv gør sig klart, hvilke kompetencer der er brug for i fremtiden. Pü EnerComp 2017 vil deltagerne fü lejlighed til at diskutere netop det.

 

Maskinmestrenes Forening har initieret og planlagt konferencen i tĂŚt samarbejde med de videregĂĽende uddannelsesinstitutioner pĂĽ Esbjerg Campus: Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Fredericia Maskinmesterskole og Erhvervsakademi Sydvest. Endvidere bakkes konferencen op af Offshoreenergy.dk og Esbjerg Erhvervsudvikling.

 

Jens Bo Holm-Nielsen, AAU

Jens Bo Holm-Nielsen, AAU

Uddannelser skal matche virksomhedernes behov

Kvalitet og relevans i uddannelserne hÌnger sammen med erhvervslivets efterspørgsel og behov, og konferencen skal bidrage til et fremsyn for de uddannelsesinstitutioner, der uddanner maskinmestre og andre højtuddannede indenfor energiindustrien.


  • Det er helt afgørende, at vi øger vores fokus pĂĽ at udvikle de studerendes innovative kompetencer, hvis de job, de skal varetage efter endt uddannelse, i større grad er i udviklingsafdelingen end i produktionen, siger formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen.

Jens Bo Holm Nielsen, der er afdelingsleder pĂĽ Aalborg Universitet i Esbjerg, bakker op om det synspunkt, og han mener, at en tĂŚt kontakt til virksomhederne i energisektoren er alfa omega.


  • Ude i virksomhederne har de en god fornemmelse af, hvilke energikompetencer der er behov for, hvis virksomheden skal vĂŚkste. Det kan fx vĂŚre evnen til at agere i en digitaliseret verden med en energiomstilling uden sidestykke, siger Jens Bo Holm-Nielsen. - Vi skal hele tiden udfordres til at tĂŚnke kreativt, systematisk, innovativt, teoretisk og praktisk pĂĽ uddannelsesinstitutionerne.


Der er en forventning om ca. 100 deltagere denne første gang konferencen afholdes.


Fakta om EnerComp 2017

  • EnerComp 2017 finder sted mandag den 23. oktober kl. 9.30-14.30 pĂĽ Aalborg Universitet i Esbjerg, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.
  • Det er første gang EnerComp bliver afholdt.
  • Arrangørerne bag EnerComp 2017 er Maskinmestrenes Forening, Offshoreenergy.dk, Esbjerg Erhvervsudvikling, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Fredericia Maskinmesterskole og Erhvervsakademi Sydvest.
  • VĂŚkstdrivers, energiarbejdspladser, udvikling af kvalificeret arbejdskraft, bĂŚredygtighed og cirkulĂŚr økonomi er blot nogle af de emner, der bliver debatteret pĂĽ EnerComp 2017.

Kontakt

  • Jens Bo Holm-Nielsen, afdelingsleder Aalborg Universitet, jhn@et.aau.dk,  telefon 2166 2511.
  • Per Jørgensen, formand Maskinmestrenes Forening, telefon 4052 1153.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik