Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening

 

Regeringen har fastsat et mål om, at eksporten af dansk energiteknologi skal stige fra ca. 70 mia. kr. til 140 mia. kr. i 2030. For at nå det ambitiøse mål, er det nødvendigt, at energiuddannelserne giver fremtidens arbejdsstyrke innovative kompetencer, der er dybt forankret i seneste forskning på området. Hvordan, det kan sikres, er omdrejningspunktet, når uddannelsesinstitutioner, politikere og erhvervsliv mødes i Danmarks Energimetropol, Esbjerg, til konferencen EnerComp 2017 den 23. oktober 2017.

 

Danmark har i mange år været førende inden for energiteknologi på det europæiske marked, men for at sikre en fordobling af eksporten i løbet af det kommende årti, er det nødvendigt at skue udover de europæiske grænser. Danmark skal indtage en plads i verdenseliten, og det kræver, at både uddannelsesinstitutioner, politikere og erhvervsliv gør sig klart, hvilke kompetencer der er brug for i fremtiden. På EnerComp 2017 vil deltagerne få lejlighed til at diskutere netop det.

 

Maskinmestrenes Forening har initieret og planlagt konferencen i tæt samarbejde med de videregående uddannelsesinstitutioner på Esbjerg Campus: Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Fredericia Maskinmesterskole og Erhvervsakademi Sydvest. Endvidere bakkes konferencen op af Offshoreenergy.dk og Esbjerg Erhvervsudvikling.

 

Jens Bo Holm-Nielsen, AAU

Jens Bo Holm-Nielsen, AAU

Uddannelser skal matche virksomhedernes behov

Kvalitet og relevans i uddannelserne hænger sammen med erhvervslivets efterspørgsel og behov, og konferencen skal bidrage til et fremsyn for de uddannelsesinstitutioner, der uddanner maskinmestre og andre højtuddannede indenfor energiindustrien.


  • Det er helt afgørende, at vi øger vores fokus pĂĄ at udvikle de studerendes innovative kompetencer, hvis de job, de skal varetage efter endt uddannelse, i større grad er i udviklingsafdelingen end i produktionen, siger formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen.

Jens Bo Holm Nielsen, der er afdelingsleder på Aalborg Universitet i Esbjerg, bakker op om det synspunkt, og han mener, at en tæt kontakt til virksomhederne i energisektoren er alfa omega.


  • Ude i virksomhederne har de en god fornemmelse af, hvilke energikompetencer der er behov for, hvis virksomheden skal vækste. Det kan fx være evnen til at agere i en digitaliseret verden med en energiomstilling uden sidestykke, siger Jens Bo Holm-Nielsen. - Vi skal hele tiden udfordres til at tænke kreativt, systematisk, innovativt, teoretisk og praktisk pĂĄ uddannelsesinstitutionerne.


Der er en forventning om ca. 100 deltagere denne første gang konferencen afholdes.


Fakta om EnerComp 2017

  • EnerComp 2017 finder sted mandag den 23. oktober kl. 9.30-14.30 pĂĄ Aalborg Universitet i Esbjerg, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.
  • Det er første gang EnerComp bliver afholdt.
  • Arrangørerne bag EnerComp 2017 er Maskinmestrenes Forening, Offshoreenergy.dk, Esbjerg Erhvervsudvikling, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Fredericia Maskinmesterskole og Erhvervsakademi Sydvest.
  • Vækstdrivers, energiarbejdspladser, udvikling af kvalificeret arbejdskraft, bæredygtighed og cirkulær økonomi er blot nogle af de emner, der bliver debatteret pĂĄ EnerComp 2017.

Kontakt

  • Jens Bo Holm-Nielsen, afdelingsleder Aalborg Universitet, jhn@et.aau.dk,  telefon 2166 2511.
  • Per Jørgensen, formand Maskinmestrenes Forening, telefon 4052 1153.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest

Stor udbygning af vindmøller på land