Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk samarbejdsaftale med Californien om vandteknologi

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har underskrevet en vandsamarbejdsaftale med Californien. Foto: Claus Bjørn.

 

Ny vandaftale med Californien skal sikre, at danske firmaer vinder ordrer pü det tørstige amerikanske milliardmarked.

 
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har underskrevet en vandsamarbejdsaftale med guvernøren for Californien, verdens sjettestørste økonomi. Aftalen skal styrke danske vandvirksomheders muligheder i Californien.
 
- Samarbejdsaftalen skÌrper Californiens opmÌrksomhed pü danske virksomheders vandløsninger. Her kan de prÌsentere deres teknologi til vandrensning, bekÌmpelse af vandspild og kortlÌgning af grundvand over for de californiske vandforsyninger, der er potentielle aftagere af teknologien, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
 

Verdens største marked

Californien vedtog i 2014 en økonomisk pakke pü 52 mia. kroner møntet pü at forbedre statens vandkvalitet, spildevandsrensning og pü at kortlÌgge grundvandet.
 
- USA er verdens største marked for vandteknologi, og Californien har efter ür med tørke et skarpt fokus pü at passe pü de sparsomme vandressourcer og mindske klimabelastningen fra vandsektoren. Her er Danmark foran de ellers progressive myndigheder i Californien, hvilket gør staten til en uhyre interessant og vigtig samarbejdspartner for danske virksomheder, siger Esben Lunde Larsen.
 
USA er Danmarks fjerdestørste marked for vandteknologi. Pü 10 ür er eksporten vokset med 80 procent. I 2016 var den pü 1,1 mia. kroner.
 
- USA er et kÌmpe marked, hvor konkurrencen er hürd. Derfor er det enormt flot, at det er lykkedes Danmark at indgü en samarbejdsaftale med sü stort et potentiale. Aftalen skaber synlighed om danske vandløsninger, og da der skal investeres minimum 600 mia. dollars i at vedligeholde den amerikanske vandinfrastruktur de nÌste 20 ür, er eksportpotentialet enormt, siger Danmarks ambassadør i USA, Lars Gert Lose.
 

Dobbelt sĂĽ stort forbrug

Miljø- og Fødevareministeriet har siden 2016 sammen med ambassaden i Washington DC og den danske Water Technology Alliance haft en tÌt dialog med de californiske myndigheder om mulighederne for at sikre et tÌt samarbejde. Den californiske interesse for danske vandteknologiløsninger kommer fra den tørkeramte stats behov for nytÌnkning pü vandomrüdet. Derfor er aftalen kommet i stand allerede i 2017.
I Californien bruger hver indbygger over dobbelt sĂĽ meget vand som i Danmark. Amerikanske renseanlĂŚg bruger masser af energi, og belaster dermed klimaet. Danske renseanlĂŚg er derimod i stand til at producere mere energi, end de forbruger.
 
Som led i samarbejdsaftalen indgür Miljøstyrelsen i de kommende ür et tÌt samarbejde med de californiske myndigheder. De skal udvikle lovgivning og tiltag pü vandomrüdet i delstaten. Danske virksomheder für i forbindelse med workshops, konferencer og delegationsbesøg rig lejlighed til at prÌsentere deres løsninger overfor californiske vandforsyninger.

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik