Forside » Nyheder » Nyheder 

Dansk-tysk offshore-samarbejde med stort potentiale

Der er flere end 1.000 virksomheder i den tyske delstat Slesvig-Holsten, som arbejder med vindenergi, og med havmølleparker som eksempelvis DanTysk og Butendiek i den nærliggende Helgoland-klynge står delstaten for at levere tæt på halvdelen af den tyske offshore vind-produktion.

 
Det er således et særdeles relevant samarbejde, Offshoreenergy.dk netop har indgået med EE.SH (Schleswig-Holstein Renewable Energy Network Agency), som er en nordtysk klyngeorganisation for renewables med 120 medlemmer.
 
- Det er en aftale, der rummer interessante perspektiver og spændende samarbejdsmuligheder for vores 240+ medlemsvirksomheder, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk:
 
- Den tyske offshore industri er et absolut nærområde med et betragteligt potentiale. Vi ved, at der alene i Helgoland-klyngen skal føjes endnu 1.000 MW til inden 2025, og der er planer om en fortsat udbygning andre steder. Den danske offshore klynge har stærke kompetencer på eksempelvis installation, kommissionering og logistik, som er umiddelbart anvendelige også på den tyske side af grænsen, siger hun.
 
Offshoreenergy.dk er unik ved at favne hele offshore industrien - altså både den gyldne fra olie/gas og den grønne med vind og bølgeenergi. Synergien i at tænke på tværs er med til at gøre den danske klynge til en interessant partner for EE.SH, siger Sascha Wiesner, projektchef i EE.SH:
 

 

Glenda Napier og Sascha Wiesner reprćsenterer det nye dansk-tyske offshore samarbejde, der omfatter bĺde olie/gas og vindenergiproduktion.

Glenda Napier og Sascha Wiesner repræsenterer det nye dansk-tyske offshore samarbejde, der omfatter både olie/gas og vindenergiproduktion.

 

- Der er rigtig mange kompetencer fra offshore olie/gas, som vil kunne løfte offshore vind. Vi har medlemmer, som er aktive på begge områder, men ikke i samme grad som den danske offshore klynge. Det er med til at gøre samarbejdet med Offshoreenergy.dk til et rigtig godt match for os, siger Sascha Wiesner.

 

Over halvdelen af medlemmerne i Offshoreenergy,dk er aktive i begge sektorer, og innovationen i at tænke i synergi på tværs er tydelig:
 
- Vi ser ny innovation opstå ved at flytte kendte kompetencer ind på nye områder. Statoil er eksempelvis netop nu i gang med at kreere verdens første offshore vindmøllepark baseret på flydende fundamenter - og 30 procent af arbejdet udføres af underleverandører, som kun kender til offshore olie/gas. Det viser værdien af at tænke offshore som et hele, siger Glenda Napier.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest

Stor udbygning af vindmøller på land