Forside » Nyheder » Nyheder 

Danske CHP-anlæg til amerikanske renseanlæg

Maskinmester Kim Ekelund Schultz foran CHP-anlæg hos Glenbard Wastewater Authority i delstaten Illinois.

 

Det amerikanske marked for Combined Heat & Power-anlæg til renseanlæg er så lovende, at NISSEN energi teknik a/s nu etablerer et lokalt datterselskab, som skal ind på et marked med 15.000 renseanlæg.


NISSEN energi teknik a/s har adresse i Skanderborg, men virksomheden tager nu et stort skridt over Atlanterhavet og det halve USA til Chicago. Her har Nissen Energi Teknik foreløbig leveret tre Combined Heat & Power-systemer (CHP) til to renseanlæg, og markedet for denne type anlæg er så lovende, at den jyske virksomhed nu opretter et amerikansk datterselskab.


Virksomheden har flere maskinmestre ansat, heriblandt den administrerende direktør Thorvald Pedersen.
En anden maskinmester på virksomheden er Kim Ekelund Schultz, som blandt andet designer de CHP-anlæg, der leveres til både danske og udenlandske kunder.


»Vi har leveret mange CHP-anlæg til danske renseanlæg og større landbrugskunder, som bruger dem til at producere el og varme med biogas fra spildevandsslam og biogasanlæg. Nu har vi så, takket være det danske eksportsamarbejde i Vandalliancen, fået kontakt med nye kunder, som er renseanlæg i USA, der skal i gang med at bruge deres biogasproduktion til produktion af el og varme med vores CHP-anlæg,« siger Kim Ekelund Schultz.


Hidtil er biogassen fra de amerikanske anlæg blevet brændt af i en fakkel, men med eksportsamarbejdet i Vandalliancen – på engelsk: Water Technology Alliance (WTA) - skal kendskabet til danske løsninger udbredes på det amerikanske vand- og spildevandsmarked samt inden for andre energiproducerende renseanlæg.


Med fra Danmark har NISSEN energi teknik a/s gode referencer fra samarbejdet med flere danske renseanlæg.
»Vi har leveret flere CHP-anlæg til blandt andet Aarhus Vand og har dermed bidraget til, at de har fået energi-plus-status på deres renseanlæg, som nu producerer mere energi, end de bruger,« siger Kim Ekelund Schultz.
 

Fra Jylland til Chicago

NISSEN energi tekniks salg af løsninger til amerikanske renseanlæg er kommet i stand i kraft af samarbejdet i WTA, som består af Eksportrådet, tre danske forsyningsselskaber og flere kommercielle leverandører til vandbranchen. Deltagelsen i WTA har skabt kontakt mellem Nissen Energiteknik og flere lokale renseanlæg i delstaten Illinois lige vest for Chicago, USA’s tredjestørste by.


Her har Glenbard Wastewater Authority og Downers Grove Sanitary District fået etableret CHP-løsninger fra NISSEN energi teknik a/s.


»Det er noget nyt for dem at udnytte biogas til energiproduktion. Men nu er der kommet nogle overordnede krav til renseanlæggene, som betyder, at de bliver nødt til at gøre noget ved energiforbruget og CO2-udledningen, og det ser vi som et meget interessant marked,« siger Kim Ekelund Schultz.


Faktisk er det amerikanske marked så interessant, at NISSEN energi teknik a/s har stiftet et amerikansk datterselskab, som skal levere flere CHP-løsninger til amerikanske renseanlæg. Der er cirka 15.000 renseanlæg i USA, så potentielt er der tale om et meget stort marked.
 
Læs hele artiklen her.

 

 

NISSEN energi teknik a/s har leveret et stort trklingsanlg, s den overskydende varme fra CHP-anlggene kan kles vk om sommeren.

NISSEN energi teknik a/s har leveret et stort tørkølingsanlæg, så den overskydende varme fra CHP-anlæggene kan køles væk om sommeren.

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen