Forside » Nyheder » Nyheder 

De maritime uddannelser holder flyttedag.

 

De maritime uddannelser og skoler skal i henhold til den kongelige resolution af 03. oktober 2011 overgå fra Søfartsstyrelsen til det omlagte videnskabsministerium der nu hedder ”Ministerium for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser” eller i daglig tale ”Uddannelsesministeriet”. Med det nye regeringsgrundlag er der skabt håb om, at omstruktureringerne kan betyde ophævelse af kvoterne for antallet af studerende, som må optages på de maritime uddannelser.

 

Maskinmestrenes Forening er ikke bekymret for omstruktureringen, men understreger, at der fortsat skal være fokus på, at kvoterne ophæves. Maskinmestrenes Forening forventer, at det nye ministerium har fokus på varetagelse af den maritime sektors interesser.

 

Perspektivet på længere sigt er, at Danmark kommer til at mangle højtuddannede, mens flere og flere uden videregående uddannelser går ledige. - Det er derfor vigtigt at der uddannes et tilstrækkeligt antal maskinmestre og skibsofficerer til at modsvare det stigende behov, der er inden for både Det Blå Danmark, offshore-erhvervene, vedvarende energi og dansk industri, siger Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening.

 

Maskinmestrenes Forening er af den opfattelse, at den decentrale struktur, i form af muligheden for at uddanne sig til maskinmester flere steder i landet, skal bevares – samt at uddannelsen fortsat er et attraktivt studievalg for såvel håndværkere som studenter.

 

Maskinmestrenes Forening forventer, at det fortsat er Søfartsstyrelsen der varetager opgaverne med de internationale maritime konventioner for de maritime uddannelser.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly