Forside » Nyheder » Nyheder 

DI: Politisk aftale om 2025-plan er vigtig for Danmark

Danmark kan blive ved med være et af de mest velstående samfund i verden. Men det kræver mindst tre ting: At danske virksomheder kan konkurrere, at vi er klar til at omstille os og gribe mulighederne i den nyeste teknologi, og at vi er åbne for handel og samarbejde.

Sådan lyder det fra adm. direktør Karsten Dybvad på DI Topmødet i Operaen, hvor erhvervslivet har sat globalisering, EU-samarbejde og digitalisering på dagsordenen.

»Forhandlingerne om regeringens 2025-plan har central betydning for danske virksomheder og dermed for hele vores samfund. Hvis vi i Danmark skal fastholde vores position som et af verdens rigeste lande, har vi brug for, at politikerne styrker virksomhedernes mulighed for at konkurrere og sørger for, at virksomhederne kan få de dygtige medarbejdere, der skal til for at skabe ny vækst og flere job,« siger Karsten Dybvad.

Han opfordrer partierne til at se pĂĄ helheden i planen og gĂĄ sammen om en aftale.

 

Adm. direktør Karsten Dybvad påpeger, at Danmark skal gribe mulighederne i den nyeste teknologi.

 

»Regeringens 2025-plan er et godt udgangspunkt, som viser en klar vej til, hvordan vi får flere mennesker ud på arbejdsmarkedet. I DI har vi flere forslag til at gøre en god plan endnu bedre – ikke mindst ved at investere mere i uddannelse og forskning. Men vi opfordrer alle forhandlingsparter til at kigge på helheden i planen og stå sammen om en aftale,« siger Karsten Dybvad.

Han understreger, at Danmark har brug for at være åben for handel og internationalt samarbejde, hvis virksomheder og medarbejdere fortsat skal hente ordrer og vækst på eksportmarkederne.

»Det nytter ikke at være toptunet og klar til at konkurrere, hvis markederne ude i verden lukker sig bag handelsbarrierer for at beskytte egne virksomheder. Og hvis det europæiske fælleskab, som igennem et halvt århundrede har skabt fred og velstand, vakler og mister fodfæste hos befolkningerne,« siger Karsten Dybvad.


Han henviser til valgkampen i USA, hvor begge præsidentkandidater taler om at sætte nye handelsbarrierer op.

»Det er historisk, at kandidaterne til verdens mest magtfulde job nærmest konkurrerer om, hvem der vil gøre mest for at bremse international samhandel, og tendensen rækker langt ud over USA. På få år har verdens 20 største økonomier sat hundredevis af nye handelsbarrierer op, som favoriserer deres egne virksomheder. Det er en skræmmende udvikling. Især for Danmark, fordi vi er en eksportnation,« siger DI’s adm. direktør.

Han peger på, at trekvart million danske arbejdspladser i dag afhænger af vores eksport til udlandet.

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge