Forside » Nyheder » Nyheder 

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

DNV GL har udført sin første offshore droneinspektion om bord på Safe Scandinavia.

 

DNV GL har gennemført klassifikationsselskabets første offshore droneinspektion på semi-submersible fartøjet Safe Scandinavia i Nordsøen.

Safe Scandinavia er et såkaldt Tender Support Vessel (TSV), som ejes og drives af Prosafe, der støtter Statoils boreoperationer ud for Norges kyst. Nu har DNV GLs dronepiloter inspiceret Safe Scandinavia ved hjælp af kameraudstyrede droner.

"Innovation er en af ​​Prosafe's kerneværdier. Vi er meget glade for, at vi valgte at prøve droneinspektion, da det hjalp os med at optimere vores undersøgelseskrav og sparede betydelige mængder tid og penge. Normalt vil denne type operation forårsage driftsforstyrrelser for vores kunde i flere dage. Droneinspektionen tog kun et par timer og var lige så effektiv," siger Ian Young, Chief Operating Officer hos Prosafe.

"Dette var en fantastisk mulighed for at demonstrere vores droners evner til at kontrollere tilstanden af ​​komponenter ved udfordrende offshore forhold. Inspektionen krævede kun, at fartøjet skulle de-ballaste, og så fløj vi dronen ca. 25 meter under hoveddækket for at kontrollere tilstanden af ​​fairleads og deres forbindelser til de søjler, der holder TSV’en oppe. Vindhastigheden var på ca. 15 knob, men det gik godt, og undersøgelsen viste, at fairleads og deres forbindelser var i god stand," forklarer Cezary Galinski, projektleder hos DNV GL.

Sparede omkostninger og større sikkerhed

Klassifikationsselskabet har udført flere droneinspektioner på både skibe og offshore enheder og inspicerer mange områder om bord - alt fra tanke og lastrum til eksterne strukturer som jack-up ben.

Inspektion af sådanne komponenter kan være både dyrt og tidskrævende og i nogle tilfælde potentielt farligt. Brug af droner til visuelt at kontrollere tilstanden af ​​komponenter kan betydeligt reducere inspektionstid og omkostninger, samtidig med at sikkerheden forbedres.

DNV GL har opbygget et netværk af uddannede dronepiloter baseret i Gdynia, Piræus, Singapore, Houston og Shanghai. Dette gør det muligt at udføre droneinspektioner fra ​​disse hubs. Samtidig udvikler DNV GL retningslinjer og opdaterer sit regelsæt for fjern-inspektionsteknikker.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle på metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb på Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny åbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest