Forside » Nyheder » Nyheder 

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

DNV GL har udført sin første offshore droneinspektion om bord på Safe Scandinavia.

 

DNV GL har gennemført klassifikationsselskabets første offshore droneinspektion på semi-submersible fartøjet Safe Scandinavia i Nordsøen.

Safe Scandinavia er et såkaldt Tender Support Vessel (TSV), som ejes og drives af Prosafe, der støtter Statoils boreoperationer ud for Norges kyst. Nu har DNV GLs dronepiloter inspiceret Safe Scandinavia ved hjælp af kameraudstyrede droner.

"Innovation er en af ​​Prosafe's kerneværdier. Vi er meget glade for, at vi valgte at prøve droneinspektion, da det hjalp os med at optimere vores undersøgelseskrav og sparede betydelige mængder tid og penge. Normalt vil denne type operation forårsage driftsforstyrrelser for vores kunde i flere dage. Droneinspektionen tog kun et par timer og var lige så effektiv," siger Ian Young, Chief Operating Officer hos Prosafe.

"Dette var en fantastisk mulighed for at demonstrere vores droners evner til at kontrollere tilstanden af ​​komponenter ved udfordrende offshore forhold. Inspektionen krævede kun, at fartøjet skulle de-ballaste, og så fløj vi dronen ca. 25 meter under hoveddækket for at kontrollere tilstanden af ​​fairleads og deres forbindelser til de søjler, der holder TSV’en oppe. Vindhastigheden var på ca. 15 knob, men det gik godt, og undersøgelsen viste, at fairleads og deres forbindelser var i god stand," forklarer Cezary Galinski, projektleder hos DNV GL.

Sparede omkostninger og større sikkerhed

Klassifikationsselskabet har udført flere droneinspektioner på både skibe og offshore enheder og inspicerer mange områder om bord - alt fra tanke og lastrum til eksterne strukturer som jack-up ben.

Inspektion af sådanne komponenter kan være både dyrt og tidskrævende og i nogle tilfælde potentielt farligt. Brug af droner til visuelt at kontrollere tilstanden af ​​komponenter kan betydeligt reducere inspektionstid og omkostninger, samtidig med at sikkerheden forbedres.

DNV GL har opbygget et netværk af uddannede dronepiloter baseret i Gdynia, Piræus, Singapore, Houston og Shanghai. Dette gør det muligt at udføre droneinspektioner fra ​​disse hubs. Samtidig udvikler DNV GL retningslinjer og opdaterer sit regelsæt for fjern-inspektionsteknikker.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform