Forside » Nyheder » Nyheder 

Dong slår egen rekord i mølleopstilling

 

Når Dong Energys britiske havmøllepark Walney 2 indvies på torsdag i det irske hav, markerer den samtidig en rekord for selskabet i hurtig opstilling af offshore-vindmøller:
Fem måneder og 14 dage er der gået fra ramning af første monopæl til montage af den sidste rotor på mølle nummer 51. Det vil i gennemsnit sige 3,25 dage pr. vindmølle.

Til sammenligning tog det fra maj til december – ca. 7 måneder - at installere Walney 1, der også rummer 51 Siemens vindmøller.

For Senior Vice President Christina Grumstrup Sørensen fra Dong Energy er Walney 2 den foreløbige kulmination på selskabets indsats for at gøre opstilling af havmølleparker til en industriel proces:

»Hemmeligheden ved Walney 2 ligger i, at vi kunne trække på de samme medarbejdere og de samme skibe som ved Walney 1. Deres kendskab til opgaven gjorde os meget fleksible og gjorde, at skibene var i stand til at rykke ud med kort varsel og udnytte de mindre vejrhuller mellem blæsevejret,« siger hun. 

Men hun mener også, at der er mere at hente på kommende, nye parker - efterhånden som en stigende mængde af havmølleprojekter kan holde en specialiseret flåde i gang hele tiden:

»Med Walney 2 er det også første gang, at vi har to skibe til at operere parallelt på samme møllepark. Det er gået rigtig fint, og så har alle parter virkelig smøget ærmerne op og fået logistikken strømlinet omkring byggeriet,« forklarer hun.

Hun tilføjer, at Walney 2 dog ikke bare er en direkte kopi af Walney 1; der er tale om et lidt ændret tårndesign, længere vinger på møllerne og længere monopiles til de større havdybder.

Installationsskibene og deres evne til at arbejde i en vis mængde vind og bølger er en andet meget vigtigt forudsætning, og her er der nye og mere vejruafhængige skibe på vej.

Hvor installation af vindmøllerne i dag kan ske i højst 1,5 meter bølger og ved en vindhastighed på 12 meter i sekundet – så vil A2Sea's nye skib med ben til installation af selve vindmøllen kunne arbejde i op til 14 meter i sekundet og 2-2,5 meter bølger.

Walney 2-havmølleparken består af 51 Siemens-møller på hver 3,6 MW og med 120 meter vingefang. Mølleparken leverede strøm til nettet første gang den 1. november 2011.

Dong Energy ejer 50,1 pct. af mølleparken. SSE (Scottish and Southern Energy) ejer 25,1 pct og et investorkonsortium ejer resten.

 

kilde: www.ing.dk

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger