Forside » Nyheder » Nyheder 

Dræbte officerer sejlede for dansk rederi

 

De to officerer der mandag blev skudt og dræbt at bevæbnede banditter 110 sømil ud for Nigerias kyst, arbejdede om bord på et taiwanesisk skib - Fourseas SW - der befragtes af det danske rederi Fortuna Chartering i Hellerup

 

Fortuna Chartering ønsker ikke at udtale sig om hændelsen, da rederiet kun befragter skibet, hvorimod bemandingen af skibet varetages af skibets taiwanesiske ejer. Ejeren svarer imidlertid ikke på henvendelser fra pressen.

Ifølge de foreliggende oplysninger blev de to officerer, skibets kaptajn og maskinmester, dræbt mens de befandt sig på skibets bro. Her blev de ramt af en regn af kugler som angriberne sendte mod skibet. Størstedelen af besætningen havde søgt ly i skibets citadel.

De dræbtes nationalitet kendes ikke, men ifølge maritimedanmark.dk’s oplysninger, drejer det sig ikke om danskere.

Den blodige hændelse får nu en britisk sikkerhedsekspert til at advare om, at havet ud for Nigeria risikerer at blive lige så farligt for skibsfarten som farvandet ud for Somalia.

"Det er yderst usædvanligt, at folk bliver dræbt på denne måde. Det er måske bare held, at det ikke er sket før", siger Thomas Horn Hansen, analytiker ved sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence, til nyhedsbureauet AP.

"Det nigerianske pirateri ser ud til at udvikle sig meget hurtigt. Men det er svært at sige, om der er tale om en trend". siger Horn Hansen.

Da angrebet ud for Nigeria fandt sted, var den 29.700 DWT store bulkcarrier i gang med at løse en opgave for et indisk rederi.

Angrebet og drabene kommer efter, at et andet skib ikke langt derfra blev angrebet i weekenden. Torsdag angreb og kaprede pirater et tankskib ud for Benin.

 

 

Kilde: Maritime Danmark

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger