Forside » Nyheder » Nyheder 

Dræbte officerer sejlede for dansk rederi

 

De to officerer der mandag blev skudt og dræbt at bevæbnede banditter 110 sømil ud for Nigerias kyst, arbejdede om bord på et taiwanesisk skib - Fourseas SW - der befragtes af det danske rederi Fortuna Chartering i Hellerup

 

Fortuna Chartering ønsker ikke at udtale sig om hændelsen, da rederiet kun befragter skibet, hvorimod bemandingen af skibet varetages af skibets taiwanesiske ejer. Ejeren svarer imidlertid ikke på henvendelser fra pressen.

Ifølge de foreliggende oplysninger blev de to officerer, skibets kaptajn og maskinmester, dræbt mens de befandt sig på skibets bro. Her blev de ramt af en regn af kugler som angriberne sendte mod skibet. Størstedelen af besætningen havde søgt ly i skibets citadel.

De dræbtes nationalitet kendes ikke, men ifølge maritimedanmark.dk’s oplysninger, drejer det sig ikke om danskere.

Den blodige hændelse får nu en britisk sikkerhedsekspert til at advare om, at havet ud for Nigeria risikerer at blive lige så farligt for skibsfarten som farvandet ud for Somalia.

"Det er yderst usædvanligt, at folk bliver dræbt på denne måde. Det er måske bare held, at det ikke er sket før", siger Thomas Horn Hansen, analytiker ved sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence, til nyhedsbureauet AP.

"Det nigerianske pirateri ser ud til at udvikle sig meget hurtigt. Men det er svært at sige, om der er tale om en trend". siger Horn Hansen.

Da angrebet ud for Nigeria fandt sted, var den 29.700 DWT store bulkcarrier i gang med at løse en opgave for et indisk rederi.

Angrebet og drabene kommer efter, at et andet skib ikke langt derfra blev angrebet i weekenden. Torsdag angreb og kaprede pirater et tankskib ud for Benin.

 

 

Kilde: Maritime Danmark

 

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe