Forside » Nyheder » Nyheder 

Drømmejobbet i første forsøg

Nicki Børgesen fik drømmejobbet som projektleder for energioptimeringer i DR som sit første job.

 

Nicki Børgesen er projektleder og strategisk energiansvarlig i DR og arbejder med optimering af lys, ventilation, varme og køl. Ofte spares mere end 60 procent, når der skiftes til ny teknologi.

 
Stillingsannoncen efterlyste en erfaren projektleder, men når drømmejobbet blinker forude, var der ikke noget valg, selv om Nicki Børgesen kun lige akkurat havde fået overrakt eksamensbeviset på Maskinmesterskolen København. Stillingsopslaget efterlyste en medarbejder, som skulle stå for energioptimerende projekter i DR, herunder DR Byen i Ørestaden.


»Jeg kunne næsten ikke være i mig selv, da jeg så stillingsopslaget. Det var lige det job, som jeg havde i tankerne, da jeg læste maskinmester og havde Technical Facility Management som valgfag. Selv om jeg lige var startet i et andet job, mens jeg skrev mit bachelorprojekt, var der ikke nogen vej udenom: Jeg blev nødt til at søge jobbet. Heldigvis lykkedes det,« siger Nicki Børgesen, som blev uddannet fra Maskinmesterskolen København i januar 2017 og startede i DR i marts samme år som projektleder.


DR er Danmarks største medievirksomhed med cirka 3.300 medarbejdere, et budget på 3,2 milliarder og flere adresser rundt om i landet. Alene DR Byen har 132.000 etagemeter og en kompleks teknisk infrastruktur, som skal understøtte produktion af blandt andet tv, radio, web, koncerter. DR Byen er delt op i fire forskellige segmenter, som har hver sine arkitektoniske løsninger, der skal tages hensyn til, når man laver energioptimerende projekter. Og brugerne af DR Byen, både de faste medarbejdere og kunstnere udefra, skal have optimale faciliteter til rådighed.
Alt dette skal Nicki Børgesen og hans kollegaer i DR Ejendomme og Service tage hensyn til, når de optimerer den bygningsmæssige drift og energiforbruget i DR Byen og på de øvrige DR-adresser.


»Det er nogle gange en linegang, når vi skal gennemføre nye løsninger. Der er flere interessenter at tage hensyn til. Vi har arkitekter, som er meget opmærksomme på, at det arkitektoniske og æstetiske udtryk ikke lider skade. Og vi har brugere og medarbejdere, som skal have et godt arbejdsmiljø og nogle gode og fleksible tekniske faciliteter til rådighed. Så jeg kan ikke bare diktere den løsning, som jeg ud fra et energimæssigt synspunkt synes, er den optimale. Hvis jeg gør mit hjemmearbejde godt nok, og tallene viser en god business case, får jeg ofte grønt lys. Men der skal stadig laves nogle løsninger der efterfølgende kan driftes og som kræver et minimum af vedligehold,« siger Nicki Børgesen.
 

Stort engagement

Hans engagement i jobbet er ikke til at tage fejl af. Et år efter Nicki Børgesen begyndte i DR, er entusiasmen usvækket, og han skal holde godt øje med uret, så børnene også kan nå at blive hentet.
»Jeg har altid været meget målrettet. Da jeg besluttede at læse videre fra elektriker til maskinmester, var målet altid de tocifrede karakterer, og jeg har brugt rigtig meget tid på skolearbejdet. Jeg har ikke lyst til at gøre tingene halvt. Der var kun studiet og familien i de år, jeg uddannede mig. Da vi nåede til sidste semester, begyndte jeg at søge job bare for at forberede mig på jobsøgningsprocessen, men det gik hverken værre eller bedre, end at jeg fik tilbudt et job i den første virksomhed, jeg søgte et par måneder, før jeg var færdig med uddannelsen. Men de gav mig lov til at bruge den nødvendige tid på bachelorprojektet hos Novo Nordisk,« fortæller Nicki Børgesen.
 
Læs hele artiklen i Maskinmesteren 5 

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse