Forside » Nyheder » Nyheder 

Ekstra meget vind til København i 2021

Installation af havmøller på Horns Rev 2.

 

København skal i 2021 være værtsby for WindEurope Summit, der er verdens førende konference og udstilling for vindenergi. Konferencen ventes at tiltrække mere end 10.000 besøgende over tre dage og cementerer Københavns og Danmarks ledende position inden for vindenergi.

 
"Danmark er førende inden for vindenergi, og valget af København som værtsby for WindEurope Summit er kun med til at understrege dette. Konferencen er en oplagt mulighed for at vise, hvad vi kan her i landet, og hvor langt vi er nået i forhold til vedvarende energi – ikke alene med vores egen grønne omstilling, men også med de løsninger, vi kan tilbyde på det globale marked", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.
 
WindEurope Summit bygger videre på succeser fra lignende prisvindende vindkonferencer i 2012 og 2015, hvor København også fungerede som værtsby for den globale vindindustri.
 
"Jeg er utrolig stolt af, at vi igen kan byde den internationale vindmølleindustri velkommen i Danmark. Vi har i Danmark nogle ganske unikke kompetencer inden for vindenergi, og derfor er det oplagt, at København er omdrejningspunkt for WindEurope Summit 2021," siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Sammen med en række samarbejdspartnere og den europæiske vindorganisation, WindEurope, vil Vindmølleindustrien stå for en stor del af planlægningen af konferencen.
 
København blev desuden i marts i år også udpeget som værtsby for Offshore Wind Energy 2019, der samler den globale offshore vindmølleindustri. Dette vil ligeledes finde sted i Bella Center.
 
2Vi er enormt stolte af, at København er blevet valgt som værtsby for WindEurope Summit i 2021. En konference af denne størrelse gavner ikke kun erhvervsturismen i byen, men er også med til at styrke Københavns position som en verdensleder inden for vindenergi og andre bæredygtige løsninger. Derudover er konferencen en cadeau til det stærke samarbejde, der findes i København på tværs af politik og erhverv, og som tidligere har været med til at sikre byen andre prestigefulde events inden for dette område," siger Mikkel Aarø Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, der har bidraget aktivt til at tiltrække konferencen til København.
 
Ifølge Vindmølleindustriens seneste tal fra 2016 beskæftiger vindbranchen næsten 33.000 personer, og har en samlet omsætning på 118 milliarder. Branchen står for 4,1 pct. af Danmarks samlede eksport. Beskæftigelsen er fordelt med 12.674 i Region Midtjylland, 8.081 i Region Syddanmark, 4.495 i Region Hovedstaden, 3.981 i Region Nordjylland og 1.956 i Region Sjælland.
 

Om WindEurope Summit 2021

27.-29. april 2021 løber WindEurope Summit af stablen i Bella Center i København. Mere end 10.000 virksomhedsrepræsentanter, forskere og beslutningstagere ventes at deltage til konferencen, der samler aktører fra den globale onshore og offshore vindmølleindustri under ét tag.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-TĂĄrs

Eksportsucces i praksis

Vi skal i gang med 3D-print nu

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden