Forside » Nyheder » Nyheder 

Ekstra meget vind til København i 2021

Installation af havmøller pü Horns Rev 2.

 

København skal i 2021 vÌre vÌrtsby for WindEurope Summit, der er verdens førende konference og udstilling for vindenergi. Konferencen ventes at tiltrÌkke mere end 10.000 besøgende over tre dage og cementerer Københavns og Danmarks ledende position inden for vindenergi.

 
"Danmark er førende inden for vindenergi, og valget af København som værtsby for WindEurope Summit er kun med til at understrege dette. Konferencen er en oplagt mulighed for at vise, hvad vi kan her i landet, og hvor langt vi er nået i forhold til vedvarende energi – ikke alene med vores egen grønne omstilling, men også med de løsninger, vi kan tilbyde på det globale marked", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.
 
WindEurope Summit bygger videre pü succeser fra lignende prisvindende vindkonferencer i 2012 og 2015, hvor København ogsü fungerede som vÌrtsby for den globale vindindustri.
 
"Jeg er utrolig stolt af, at vi igen kan byde den internationale vindmølleindustri velkommen i Danmark. Vi har i Danmark nogle ganske unikke kompetencer inden for vindenergi, og derfor er det oplagt, at København er omdrejningspunkt for WindEurope Summit 2021," siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Sammen med en rÌkke samarbejdspartnere og den europÌiske vindorganisation, WindEurope, vil Vindmølleindustrien stü for en stor del af planlÌgningen af konferencen.
 
København blev desuden i marts i ür ogsü udpeget som vÌrtsby for Offshore Wind Energy 2019, der samler den globale offshore vindmølleindustri. Dette vil ligeledes finde sted i Bella Center.
 
2Vi er enormt stolte af, at København er blevet valgt som vÌrtsby for WindEurope Summit i 2021. En konference af denne størrelse gavner ikke kun erhvervsturismen i byen, men er ogsü med til at styrke Københavns position som en verdensleder inden for vindenergi og andre bÌredygtige løsninger. Derudover er konferencen en cadeau til det stÌrke samarbejde, der findes i København pü tvÌrs af politik og erhverv, og som tidligere har vÌret med til at sikre byen andre prestigefulde events inden for dette omrüde," siger Mikkel Aarø Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, der har bidraget aktivt til at tiltrÌkke konferencen til København.
 
Ifølge Vindmølleindustriens seneste tal fra 2016 beskÌftiger vindbranchen nÌsten 33.000 personer, og har en samlet omsÌtning pü 118 milliarder. Branchen stür for 4,1 pct. af Danmarks samlede eksport. BeskÌftigelsen er fordelt med 12.674 i Region Midtjylland, 8.081 i Region Syddanmark, 4.495 i Region Hovedstaden, 3.981 i Region Nordjylland og 1.956 i Region SjÌlland.
 

Om WindEurope Summit 2021

27.-29. april 2021 løber WindEurope Summit af stablen i Bella Center i København. Mere end 10.000 virksomhedsreprĂŚsentanter, forskere og beslutningstagere ventes at deltage til konferencen, der samler aktører fra den globale onshore og offshore vindmølleindustri under ét tag.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Hold fast i stĂŚrkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen