Forside » Nyheder » Nyheder 

En fabrik lukker og en ny åbner

Henrik Skytte Raahede ved Sealing Systems nye logo.

 

I 2016 lukkede Henrik Skytte Raahede som fabrikschef sin daværende arbejdsplads SBS, da produktionen flyttede til Polen. I 2017 åbnede han en ny fabrik for sin nuværende arbejdsgiver Sealing System.

 

Torsdag 30. juni 2016 havde Henrik Skytte Raahede sidste arbejdsdag hos SBS – Scandinavian Brake Systems – i Holstebro, hvor han havde været fabrikschef i næsten ti år. De forudgående ti måneder havde hans job bestået i at lukke fabrikken i Holstebro ned og sideløbende åbne en ny fabrik for SBS i Polen.

Fredag 1. juli 2016 begyndte han i sit nye job som fabrikschef hos Sealing System. Her ventede opgaven med at samle virksomhedens tre afdelinger i en ny, større fabrik, der stod indflytningsklar i september 2017.

»Man får nok ikke så mange år i sin karriere, som jeg gjorde i 2016 og 2017, hvor jeg både var med til at lukke en fabrik, flytte produktionen til et andet land og derefter åbne en ny fabrik i Danmark. Men det viser bare, at forudsætninger hurtigt kan ændre sig. Den ene dag er alt, som det plejer, og næste dag er man i gang med at planlægge en fabrikslukning og udflytning af produktion,« siger Henrik Skytte Raahede, som er uddannet maskinmester i 1991 og siden har sejlet og haft lederjob på fødevare- og produktionsvirksomheder.

I 2007 blev han ansat som fabrikschef på SBS i Holstebro. Virksomheden fremstillede bremseskiver og bremsetromler til personbiler. Det gik godt. Omsætningen steg fra 180 millioner kroner til mere end 300 millioner kroner. Reklamationerne var stort set ikkeeksisterende.

»Der var altid sorte tal på bundlinjen. Vi fik virkelig trimmet virksomheden og gjort den til en god arbejdsplads. Men det var også klart, at væksten ikke kunne fortsætte i den daværende fabrik, og der var et ønske hos ejerne om fortsat vækst,« siger Henrik Skytte Raahede.

 

Plan for lukning

En dag blev han kaldt til møde med den adm. direktør og økonomidirektøren. Bestyrelsen for SBS havde besluttet at flytte produktionen til Polen. Her var produktionsomkostningerne lavere, og man kom samtidig tættere på de store europæiske markeder, hvor væksten skulle komme fra.

»De spurgte, om jeg ville være med i processen med at lukke fabrikken i Holstebro og sideløbende starte produktionen på en ny fabrik i Polen. Det sagde jeg ja til med det samme, men jeg stillede to betingelser: At det skete på en ordentlig måde i forhold til medarbejdere, og at jeg fik nogle fratrædelsesvilkår som betød, at jeg ikke skulle tænke på at søge nyt job, mens processen stod på,« siger Henrik Skytte Raahede.

Sammen med ledelsen lagde han en plan for lukningen af fabrikken i Holstebro, hvor der var 60 medarbejdere. En af de store udfordringer var at holde produktionen kørende så normalt som muligt under flytningen til Polen, så kunderne ikke blev negativt berørt.

 

Læse mere i Maskinmesteren nr. 2.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Danmarks trafikale pulsårer skal holdes i gang i 100 år

Prisen på fjernvarme er faldet med 12,9 procent

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning på MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico