Forside » Nyheder » Nyheder 

En rejse med vinden

Jacob Nørgaard Andersen har arbejdet 15 år i vindmøllebranchen.

 

Jacob Nørgaard Andersen har arbejdet i vindmøllebranchen i 15 år. Han startede som montør og har siden opbygget en lederkarriere hos Siemens Wind Power i USA og Canada og i dag hos Vattenfall.

  

Egentlig stod der en maskinfabrik i Nørre Snede og ventede på, at Jacob Nørgaard Andersen måske vendte hjem og overtog familievirksomheden. Men der blæste en kraftigere vind, som foreløbig i 15 år har ført ham rundt i vindmøllebranchen, og som undervejs har budt på ledelsesposter i USA og Canada og nu tilbage i Danmark.

 

»Da jeg uddannede mig til maskinmester, var det en drøm at komme til at arbejde med vedvarende energi og meget gerne vindmøller. Derfor søgte jeg som nyuddannet maskinmester job som montør hos det daværende Bonus Energy, som dengang i 2003 var i gang med at etablere havmølleparken ved Nysted syd for Lolland,« fortæller Jacob Nørgaard Andersen om starten på sin vindmøllekarriere.

 

I et år arbejdede han som montør i både Danmark og udlandet. Siden skiftede han til et job, hvor han fik det daglige ansvar for service af hovedgearkasser på idriftsatte møller. I 2004 blev Bonus Energy opkøbt af Siemens og blev senere til Siemens Wind Power. Her fik Jacob Nørgaard Andersen nye jobområder og begyndende ledelsesansvar. Først blev han daglig leder af Service Engineering, og siden fulgte et job som chef for 80 medarbejdere i Service Technology, der stod for blandt andet teknisk support.

 

»Det første job hos Bonus Energy var nok det sværeste at få. Jeg fik faktisk afslag på min første ansøgning, men siden er det gået slag i slag, og jeg er blevet tilbudt stort set alle de job, jeg har haft siden, formodentlig fordi jeg har kunnet vise nogle resultater undervejs,« siger han.

  

Otte ĂĄr i USA og Canada

 

I 2009 blev han spurgt, om det kunne være af interesse at blive servicechef for Siemens Wind Power i Nord- og Sydamerika, og derfor flyttede han sammen med familien til Houston, Texas i 2010 for at blive chef for serviceforretningen, som dengang bestod af 300 medarbejdere. Da han forlod jobbet 2,5 år senere var forretningen vokset til 700 medarbejdere, der servicerede de mange onshore-vindmøller, som Siemens Wind Power blandt andet havde opstillet i USA, ikke mindst Texas.

 

»Det var en stor og spændende udfordring at skulle arbejde i et andet land og en anden kultur. Vi havde nogle organisatoriske udfordringer på det tidspunkt, samtidig med at der var et klart mål om vækst, så der var nok at tage fat på,« fortæller han.

Men Texas blev kun første stop på den udenlandske del karrieren, som kom til at vare otte år. Næste stop blev Canada, hvor han blev øverste daglige leder af Siemens Wind Powers canadiske forretning, herunder opførelsen af en ny vingefabrik.

 

»Faktisk var vi så glade for at bo i Canada, at vi overvejede at blive der, men så kom der et tilbud om et nyt job i USA, nærmere bestemt Orlando i Florida, hvor jeg skulle være CEO for hele Siemens Wind Powers onshore-forretning i både Nord- og Sydamerika. Det var en stor, ny udfordring, som var svær at sige nej til,« siger Jacob Nørgaard Andersen.

 

Læs hele artiklen i Maskinmesteren 5 - klik her.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse