Forside » Nyheder » Nyheder 

En traktor skal da køre med flymotorer

Anders Lindholm Jespersen, ansat ved H.HOFFMAN A/S i Ă…rhus (t.v.), Patrick Teglgaard Hansen og Leon Moesgaard, ansat ved Zebicon i Billund (t.v.).

 

Patrick Teglgaard Hansen læser til maskinmester og bruger størstedelen af fritiden pĂĄ traktortræk. Han er med i Team Gators, som har bygget en traktor op fra bunden med Rolls Royce-motorer fra 2. verdenskrig. 

Traktortræk har været en del af Patrick Teglgaard Hansens liv, fra han var helt lille.

»Min far kørte traktortræk, før jeg blev født, og jeg har været med til stævner, fra jeg sad i barnevognen,« fortæller han.

Siden han steg ud af barnevognen, har praktisk omgang med mekanik og teknik været en stor del af hans liv, og adskillige motorer er blevet skilt ad og samlet i tidens løb – lige fra knallerter til traktorer. Så hans uddannelse skulle også have noget med teknik at gøre. Før han begyndte på maskinmesteruddannelsen, blev Patrick Teglgaard Hansen uddannet styrings- og reguleringstekniker.

»Til min eksamen byggede jeg en fuldt funktionsdygtig model på 2,5 meter af et cyklontårn, som Arla bruger til at lave modermælkserstatning. Jeg er lidt af en Ole Opfinder og brugte et halvt år at bygge modellen og havde den med til eksamen,« fortæller han.

Den formindskede kopi af tårnet udløste sølvmedalje til Patrick Teglgaard Hansen – den højeste udmærkelse på Den Jydske Haandværkerskole.

Hans praktikvirksomhed, Arla, skrev med det samme kontrakt med ham, men sĂĄ kom der en telefonopringning fra USA.

»Det var Scott Tedder, som ringede. Jeg kendte ham fra et par tidligere besøg, hvor jeg havde været med maskinmester Søren Jakobsen i USA for at hente en ny traktor, som Scott Tedder havde bygget til ham. Søren og jeg kommer begge fra Skjern, og jeg har hjulpet til pĂĄ hans traktorteam, siden jeg var 15 ĂĄr gammel,« fortæller Patrick Teglgaard Hansen, som er i gang med 4. semester pĂĄ maskinmesteruddannelsen pĂĄ Fredericia Maskinmesterskoles afdeling i Esbjerg. 

Amerikansk, europæisk og dansk mester

Patrick Teglgaard Hansen havde lavet en aftale med Scott Tedder om at komme til USA og arbejde på hans traktorteam, når han var færdig med uddannelsen til styring- og reguleringstekniker.

»Han må have skrevet det i kalenderen, for han ringede samme dag, jeg blev færdig på skolen og havde underskrevet kontrakten med Arla. Jeg sagde til ham, at jeg sådan set lige havde fået et job, men han havde købt flybilletten. Så jeg måtte bede Arla om at rive kontrakten i stykker,« fortæller Patrick Teglgaard Hansen.

I stedet rejste han til USA og blev det næste halve år en del af Tedders traktorteam, som netop det år – 2015 – oplevede en meget usædvanlig sæson.

traktorer, som bliver en del af udstillingen. Læs også artiklen om Søren Jakobsens Fenrir-team i Maskinmesteren nr. 7/2017.

 

Læs hele artiklen i MM11/2017 her.

 

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet