Forside » Nyheder » Nyheder 

En weekend i mekanikkens tegn

 

Der er motorer og motorkøretøjer for alle pengene, når Skandinaviens største mekanik-træf, Græsted Veterantræf, finder sted i pinsen

Brummende damptraktorer og tøffende veterantoge. Adrætte sportsvogne og ilende motorcykler.Tusindvis af landets mekaniknørder retter i pinseferien blikket mod den lille nordsjællandske by Græsted, som vanen tro inviterer til Græsted Veterantræf - Skandinaviens største mekanik-træf - hvor fordums motorer og motorkøretøjer kan opleves for fuld udstødning.

Det er 15. gang, træffet finder sted, og skal man tro arrangørerne, kommer det ikke til at skorte på mekanik, fra dengang farfar og oldefar var dreng. Det 20 hektar store markedsområde vil eksempelvis bugne af nostalgiske motorkøretøjer – fra 1900’ernes dampdrevne biler over 40’ernes panserkøretøjer til 50’ernes motorcykler.

Dertil kommer et bredt udvalg af gamle landbrugs- og skibsmotorer, chikke sportsvogne – for ikke at glemme to robuste dampveterantoge, hvoraf det ene tager nysgerrige sjæle med på en tyve minutters køretur ind i den nærliggende Gribskov.

Fra hesteplov til dampplov
Endelig vil to dampplove fra 1879 vise, hvordan pløjningen gik for sig, da industraliseringen for alvor begyndte spire i Danmark i slutningen af 1800-tallet – men der er også blevet plads til en god gammeldags hestepløjning i forlængelse af det dyrskue, Græsted Veterantræf i år har stablet på benene til de mindste.

Foruden al motormekanikken disker træffet også op med tivoli, gøglere og forskellige madboder, hvor menuen blandt andet står på gærbagt bagværk og kaffe – skænket af originale Madam Blå-kander, så nostalgien stadig passer.

Sidste år trak Græsted Veterantræf ikke færre end 25.000 gæster, og arrangørerne håber på endnu en velbesøgt affære, når træffet afholdes i pinseferien – 11.-13. juni.

Arrangementet finder sted ved Holtvej 50 og koster 75 kroner og 25 kroner for børn. Find yderligere information på www.veterantraef.dk.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly