Forside » Nyheder » Nyheder 

ENERGINET advarer om mulig gasmangel

 

Selv om der ikke mangler gas her og nu, har Energinet udsendt et Early Warning-signal til gasmarkedet om at hente mere gas til landet for at sikre forsyningen til danske kunder.
 
Energinet har udsendt en Early warning-meddelelse til det danske gasmarked og dermed sendt et signal om, at aktørerne på gasmarkedet skal hente mere gas til landet for fortsat at sikre forsyning af danske kunder.
 
Early warning er det første af tre skridt på den fælleseuropæiske forsyningskriseskala for gas. Ingen danske gaskunder bliver påvirket af Early warning-meddelelsen. Der er ingen akut krise eller mangel på gas, men gasmarkedet skal reagere, for at situationen ikke bliver værre, og Energinet må optrappe niveauet.
 
Lige nu er der stor efterspørgsel på gas i Europa. Priserne stiger hurtigt, og prissignalerne trækker gas ud af Danmark. Early warning forbedrer muligheden for at skabe balance i det danske gasmarked.
 
Energinet har to gange tidligere erklæret early warning - i marts og april 2013. Energinet har aldrig erklæret Alert eller Emergency, som er de to næste trin i skalaen, siden Danmark implementerede forordningen i 2012.

 

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse