Forside » Nyheder » Nyheder 

F√¶rgen vinder ruten Spodsbjerg-Tårs

Tvillingef√¶rgerne sejler videre på ruten mellem Lolland og Langeland. Rederiet F√¶rgen er således blevet tildelt f√¶rgebetjeningen af ruten

 

Sund & B√¶lt har truffet beslutning om at tildele rederiet F√¶rgen betjeningen af f√¶rgeruten Spodsbjerg-Tårs frem til 2028.

Rederiet F√¶rgen forts√¶tter som operat√łr af f√¶rgeruten Spodsbjerg-Tårs efter udl√łbet af den nuv√¶rende kontrakt. Den netop underskrevne kontrakt tr√¶der i kraft 1. maj 2018 og g√¶lder i 10 år med option på yderligere to år.

¬ĽVi er meget glade for fortsat at skulle varetage f√¶rgedriften mellem Lolland og Langeland, fordi vi gennem flere år har investeret markant i at skabe et meget velfungerende f√¶rgekoncept til netop overfarten Spodsbjerg-Tårs. Vi vil derfor forts√¶tte med at fokusere på udvikling af erhvervslivet og turismen i området. Jeg gl√¶der mig ikke mindst på vegne af vores medarbejdere, som selvf√łlgelig er meget glade for udfaldet,¬ę siger John Steen-Mikkelsen, der er adm. direkt√łr i F√¶rgen.

I 2012 indsatte rederiet de to topmoderne dobbeltenderf√¶rger ¬ĒM/F Langeland¬Ē og ¬ĒM/F Lolland¬Ē ¬Ė også kaldet tvillingef√¶rgerne ¬Ė på ruten. Investeringen i nye f√¶rger har sammen med investeringen i havneanl√¶g både tredoblet kapaciteten i forhold til tidligere og l√łftet kundeoplevelsen så meget, at trafiktallene siden da er steget markant. V√¶ksten kulminerede denne sommer, idet juli 2016 b√łd på de h√łjeste trafiktal på overfarten siden etableringen af Storeb√¶ltsforbindelsen i 1998.

Også Sund & B√¶lt udtrykker tilfredshed med tildelingen af ruten til F√¶rgen, som har varetaget f√¶rgebetjeningen af Spodsbjerg-Tårs siden 1975 og dermed fejrede 40 års jubil√¶um på ruten i 2015.

¬ĽSet i lyset af, at vi kun har haft én byder på opgaven, er det tilfredsstillende, at vi med den nye aftale opnår en besparelse på op mod 25 procent samtidig med, at den gode service fastholdes. F√¶rgen har igennem årene leveret en meget driftssikker og stabil l√łsning, baseret på deres store erfaring, og vi ser frem til, at F√¶rgen også fremadrettet opretholder en pålidelig, effektiv og god service på ruten til gavn for overfartens kunder,¬ę siger Sund & B√¶lts adm. direkt√łr Mikkel Hemmingsen.

I udbudsmaterialet bliver f√¶rgebetjeningen af Spodsbjerg-Tårs beskrevet som en s√¶rlig samfundskritisk opgave, idet formålet er at sikre gode transportveje mellem landsdelene i Danmark. F√¶rgen har igennem flere år investeret stort i f√¶rgeruten mellem Langeland og Lolland. I 2015 blev det således muligt at benytte BroBizz på ruten, hvilket har gjort både check-in og betaling langt hurtigere end tidligere.

Samtidig har rederiet investeret i markedsf√łringskampagnen ¬ĒDe Danske Sydhavskyster¬Ē i samarbejde med fire kommuner og lokalområdets st√łrste turismeakt√łrer, hvilket har skabt trafik på overfarten og v√¶kst i lokalområdet. Endeligt bliver LangelandsF√¶rgen og en lang r√¶kke turismeakt√łrer fra Langeland og Lolland promoveret via F√¶rgens bookingportal Dansk √ė-ferie, der samler de bedste oplevelser på de danske √łer.

Om Færgen

F√¶rgen er Danmarks st√łrste √ł-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Sams√ł, Fan√ł, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. F√¶rgen står desuden bag bookingportalen Dansk √ė-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske √łer ét sted og g√łr det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte √ł-hop, hvor ophold på flere √łer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale √•bner for st√łrre handel med str√łm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye r√łr

Br√łnderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger

Scandlines tager innovativt rensningsanlæg i brug

Ny etableringsst√łtte til varmepumper

Mere kold luft i K√łbenhavn

Projektleder for energibesparelser

Dansk vandalliance hj√¶lper t√łrkeramte Californien

Maskinmester griber chancen i robotbranchen

Fornem akkreditering til Fredericia Maskinmesterskole

Offshore inspektion med droner sparer tid og √łger sikkerhed