Forside » Nyheder » Nyheder 

Færgerne er livsnødvendige for de danske øer –ny færge til Bornholm

 

Det gensidige afhængighedsforhold mellem færgerederierne og øsamfundene var til debat på det bornholmske folkemøde. Som led i Folkemødet 2011 inviterede BornholmerFærgen  til debat om fremtidens færgedrift i Danmark.

Bjarne Madsen, professor fra Center for Regional- & Turismeforskning i Nexø, redegjorde for udviklingen inden for trafik- og færgedrift de seneste årtier og slog fast, at mulighederne for flere broer og tunneller snart er udtømt i Danmark. Desuden påpegede han, at udkantsområderne og de danske øer er i et afhængighedsforhold med færgerne, idet de har ét fælles mål, og færgerne er en vigtig brik i styrkelsen af øernes økonomi:

Færgerne binder Danmark sammen
- Øerne og færgerne er dybt afhængige af hinanden, når det kommer til turisme. Hvis antallet af turister stiger, styrkes ikke alene turismeerhvervet og økonomien på de danske øer, men der vil samtidig være markant flere passagerer på færgeafgangene. På den måde vinder begge parter, sagde Bjarne Madsen.
John-Steen Mikkelsen, administrerende direktør i Færgen, var enig og understregede færgernes betydning for regional og erhvervsmæssig udvikling i Danmark og i særdeleshed for de danske yderområder:
- Færgerne sørger for, at yderområder og de danske øer er en del af den danske infrastruktur. Jeg er stolt af, at vi i Færgen på den måde er med til at binde Danmark tættere sammen, sagde John-Steen Mikkelsen.

Derefter fortalte rederidirektøren om den nye hurtigfærge "Leonora Christina", der indsættes på ruten mellem Ystad og Rønne 22. juni. Med omkring 50 procent ekstra kapacitet i højsæsonen vil indsættelsen af Danmarks største hurtigfærge gøre Bornholm mere åben for gæster end nogen

Kilde: www.transportnyhederne.dk

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge