Forside » Nyheder » Nyheder 

Færgerne er livsnødvendige for de danske øer –ny færge til Bornholm

 

Det gensidige afhængighedsforhold mellem færgerederierne og øsamfundene var til debat på det bornholmske folkemøde. Som led i Folkemødet 2011 inviterede BornholmerFærgen  til debat om fremtidens færgedrift i Danmark.

Bjarne Madsen, professor fra Center for Regional- & Turismeforskning i Nexø, redegjorde for udviklingen inden for trafik- og færgedrift de seneste årtier og slog fast, at mulighederne for flere broer og tunneller snart er udtømt i Danmark. Desuden påpegede han, at udkantsområderne og de danske øer er i et afhængighedsforhold med færgerne, idet de har ét fælles mål, og færgerne er en vigtig brik i styrkelsen af øernes økonomi:

Færgerne binder Danmark sammen
- Øerne og færgerne er dybt afhængige af hinanden, når det kommer til turisme. Hvis antallet af turister stiger, styrkes ikke alene turismeerhvervet og økonomien på de danske øer, men der vil samtidig være markant flere passagerer på færgeafgangene. På den måde vinder begge parter, sagde Bjarne Madsen.
John-Steen Mikkelsen, administrerende direktør i Færgen, var enig og understregede færgernes betydning for regional og erhvervsmæssig udvikling i Danmark og i særdeleshed for de danske yderområder:
- Færgerne sørger for, at yderområder og de danske øer er en del af den danske infrastruktur. Jeg er stolt af, at vi i Færgen på den måde er med til at binde Danmark tættere sammen, sagde John-Steen Mikkelsen.

Derefter fortalte rederidirektøren om den nye hurtigfærge "Leonora Christina", der indsættes på ruten mellem Ystad og Rønne 22. juni. Med omkring 50 procent ekstra kapacitet i højsæsonen vil indsættelsen af Danmarks største hurtigfærge gøre Bornholm mere åben for gæster end nogen

Kilde: www.transportnyhederne.dk

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly