Forside » Nyheder » Nyheder 

Færgerne er livsnødvendige for de danske øer –ny færge til Bornholm

 

Det gensidige afhængighedsforhold mellem færgerederierne og øsamfundene var til debat på det bornholmske folkemøde. Som led i Folkemødet 2011 inviterede BornholmerFærgen  til debat om fremtidens færgedrift i Danmark.

Bjarne Madsen, professor fra Center for Regional- & Turismeforskning i Nexø, redegjorde for udviklingen inden for trafik- og færgedrift de seneste årtier og slog fast, at mulighederne for flere broer og tunneller snart er udtømt i Danmark. Desuden påpegede han, at udkantsområderne og de danske øer er i et afhængighedsforhold med færgerne, idet de har ét fælles mål, og færgerne er en vigtig brik i styrkelsen af øernes økonomi:

Færgerne binder Danmark sammen
- Øerne og færgerne er dybt afhængige af hinanden, når det kommer til turisme. Hvis antallet af turister stiger, styrkes ikke alene turismeerhvervet og økonomien på de danske øer, men der vil samtidig være markant flere passagerer på færgeafgangene. På den måde vinder begge parter, sagde Bjarne Madsen.
John-Steen Mikkelsen, administrerende direktør i Færgen, var enig og understregede færgernes betydning for regional og erhvervsmæssig udvikling i Danmark og i særdeleshed for de danske yderområder:
- Færgerne sørger for, at yderområder og de danske øer er en del af den danske infrastruktur. Jeg er stolt af, at vi i Færgen på den måde er med til at binde Danmark tættere sammen, sagde John-Steen Mikkelsen.

Derefter fortalte rederidirektøren om den nye hurtigfærge "Leonora Christina", der indsættes på ruten mellem Ystad og Rønne 22. juni. Med omkring 50 procent ekstra kapacitet i højsæsonen vil indsættelsen af Danmarks største hurtigfærge gøre Bornholm mere åben for gæster end nogen

Kilde: www.transportnyhederne.dk

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning på MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel