Forside » Nyheder » Nyheder 

FanøFærgen får 1.000 ekstra afgange i 2017

Interessen omkring Fanø er vokset betydeligt siden 1. september, da priserne på færgebilletter faldt med op til 53 procent.

 

Antallet af rejsende med FanøFærgen er vokset eksplosivt, siden priserne blev sat ned uden for højsæsonen. Af samme årsag får færgen nu markant flere afgange.

 

Da priserne på færgebilletter per 1. september 2016 blev sat ned for en række danske øer, var der en naturlig forventning om, at dette ville skabe vækst i antallet af rejsende. Imidlertid havde ingen formentlig forudset omfanget af de voldsomt voksende trafiktal på FanøFærgen. Samlet set er antallet af overførte personbiler i september, oktober og november således steget med 20,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

 

For at kunne følge med efterspørgslen har Færgen derfor føjet flere end 1.000 ekstra afgange til sejlplanen for 2017. Det bringer det totale antal årlige afgange op på 30.370, hvilket gør Fanø til en af de absolut flittigst betjente danske øer, hvad angår færgetrafik.

 

»Vi vidste ikke præcist, hvad prisnedsættelserne ville medføre, og vi havde bestemt ikke forventet det massive tryk, vi har oplevet. Alene i november er der blevet solgt 36 procent flere standardbilletter end i samme måned sidste år, så det er en voldsom vækst, og den skal vi selvfølgelig kunne rumme. Derfor har vi taget hele sejlplanen op til revision og kommer i det nye år til at sejle meget mere end i 2016,« fortæller Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef i Færgen.

 

Som en yderligere hjælp til væksten er Færgen og Fanø Kommune blevet enige om at holde FanøFærgens billetpriser i ro i de netop offentliggjorte priser for 2017. Priserne bliver ellers normalt reguleret én gang årligt i januar.

 

Fanøs større tilgængelighed og aftalen om de mange ekstra afgange er sød musik for Kristine Kaas Krog fra Fanø Byråd. Hun ser således Fanø som en potentiel helårsdestination, hvor den smukke natur lige så vel kan nydes i juleferien som i sommerferien. Derudover peger hun på, at den nye sejlplan vil gøre livet lettere for Fanøs pendlere med et dagligt transportbehov.

 

»Sammen med de andre ø-kommuner har vi kæmpet hårdt for prisnedsættelserne på færgebilletter, og det er fantastisk, at vi nu er i gang med at indføre landevejsprincippet, hvor det skridt for skridt bliver billigere at sejle. Samtidig er det vigtigt, at der nu kommer flere afgange, så den megen ekstra trafik ikke bliver en hæmsko for de lokale pendlere på øen. Derfor er vi meget glade for den gode dialog, vi har haft med Færgen, og at vi nu sammen kan præsentere en løsning, der tilfredsstiller alle,« siger Kristine Kaas Krog.

 

Prisnedsættelserne for FanøFærgen var i første omgang gældende fra 1. september 2016 til 1. december 2016. Efterfølgende iværksættes de på ny fra 13. marts til 11. juni 2017 og igen fra 14. august til 30. november 2017. Med de nedsatte priser koster en returbillet med personbil 195 kroner – en reduktion på op til 53 procent i forhold til normalen. For campingfolket er besparelserne endnu større, idet campingvogne kan medtages gratis både forår og efterår. Endeligt er det nu hele året rundt gratis at medtage cykler.

 

Om Færgen

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner