Forside » Nyheder » Nyheder 

Fejl i energimærkning

 

Energistyrelsen har ved systematisk gennemgang af luft- til luftvarmepumpers tekniske dokumentation opdaget, at varmepumper i flere tilfælde bliver energimærket forkert

Energistyrelsen har i flere tilfælde konstateret, at A-mærkede produkter reelt skulle have været mærket med energimærke D.

Disse fejl er bemærket ved at sammenholde producenternes egne målinger med det energimærke, som producenterne mærker produkterne med. Forbrugere, der køber et produkt med forkert energimærke, bliver dermed forkert oplyst, så de over de næste mange år betaler en højere elregning end nødvendigt.

Alle luft- til luftvarmepumper skal sælges med et oplysningsskema. Oplysningsskemaet indeholder en værdi for det relative energiforbrug til opvarmning (COP-værdi), som skal være større end 3,6 for at varmepumpen kan opnå A-mærket.

For at komme fejlmærkningen til livs, indskærper Energistyrelsen derfor nu med en kampagne mærkningsreglerne overfor leverandører og forhandlere.

Indsamling og kontrol
Energistyrelsens Sekretariat for Ecodesign og Energimærkning bistår med en større indsamling og kontrol af leverandørernes dokumentation for energimærkningen. Kampagnen gælder alle typer af produkter, som er omfattet af kravene om energimærkning, men fokus vil i første omgang især ligge på luft/ til luftvarmepumper.

En oversigt med resultaterne af kontrollen af varmepumpernes dokumentation vil blive gjort tilgængelig på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk/energimaerkning primo juni 2011.

Goenergi’s hjemmeside, www.goenergi.dk har desuden en oversigt med en liste over de mest effektive varmepumper og yderligere vejledning.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle på metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb på Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny åbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest