Forside » Nyheder » Nyheder 

Fejl i energimærkning

 

Energistyrelsen har ved systematisk gennemgang af luft- til luftvarmepumpers tekniske dokumentation opdaget, at varmepumper i flere tilfælde bliver energimærket forkert

Energistyrelsen har i flere tilfælde konstateret, at A-mærkede produkter reelt skulle have været mærket med energimærke D.

Disse fejl er bemærket ved at sammenholde producenternes egne målinger med det energimærke, som producenterne mærker produkterne med. Forbrugere, der køber et produkt med forkert energimærke, bliver dermed forkert oplyst, så de over de næste mange år betaler en højere elregning end nødvendigt.

Alle luft- til luftvarmepumper skal sælges med et oplysningsskema. Oplysningsskemaet indeholder en værdi for det relative energiforbrug til opvarmning (COP-værdi), som skal være større end 3,6 for at varmepumpen kan opnå A-mærket.

For at komme fejlmærkningen til livs, indskærper Energistyrelsen derfor nu med en kampagne mærkningsreglerne overfor leverandører og forhandlere.

Indsamling og kontrol
Energistyrelsens Sekretariat for Ecodesign og Energimærkning bistår med en større indsamling og kontrol af leverandørernes dokumentation for energimærkningen. Kampagnen gælder alle typer af produkter, som er omfattet af kravene om energimærkning, men fokus vil i første omgang især ligge på luft/ til luftvarmepumper.

En oversigt med resultaterne af kontrollen af varmepumpernes dokumentation vil blive gjort tilgængelig på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk/energimaerkning primo juni 2011.

Goenergi’s hjemmeside, www.goenergi.dk har desuden en oversigt med en liste over de mest effektive varmepumper og yderligere vejledning.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-Tårs

Eksportsucces i praksis

Vi skal i gang med 3D-print nu

Robotterne vil skabe vores jobs i fremtiden