Forside » Nyheder » Nyheder 

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Prisen på fjernvarme tog endnu et dyk nedad i 2016 til nyt rekordlavt niveau. Prisfaldet skyldes, ifølge Dansk Fjernvarme, en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

En ny opgørelse fra Energitilsynet viser, at prisen på fjernvarme i 2016 tog endnu et dyk nedad til et nyt rekordlavt niveau. Faktisk faldt prisen med yderligere 2 procent, sådan at det i dag koster et gennemsnitlig hus 12.761 kroner om året at opvarme sin bolig med fjernvarme. Til sammenligning kostede det knap 14.327 kroner i 2014. Det svarer til et samlet prisfald på 11 procent.

Prisfald trods øgede brændselsudgifter

Der vækker glæde hos Dansk Fjernvarme, der hæfter sig ved, at de senere års indsats med at blive mere effektiv bærer frugt.

 


- Fjernvarmeselskaberne lægger i øjeblikket en stor indsats i at effektivisere, så forbrugernes pris på fjernvarme bliver billigere. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan honorere det store arbejde med en rekordlav pris på fjernvarme, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Mens prisen på fjernvarme det seneste år er faldet med to procent, er prisen på både naturgas og kul steget, og prisen på biomasse har været stabil over perioden.

- Hvor prisen på fjernvarme de senere år har været påvirket af prisen på brændsler som naturgas, så ser det ud til, at det i dag er selskaberne, der trækker læsset med fortsat mere effektivt drevne værker, siger Rune Moesgaard.

 

 

Større prisfald muligt

Ifølge Dansk Fjernvarme er der flere håndtag at dreje på, hvis selskabernes arbejde med at reducere prisen på fjernvarme skal forceres. Det kunne være at lette afgiften på el til varme af kollektive varmepumper.

- Ved at lette elafgiften til store kollektive varmepumper, samtidig med at man giver kraftvarmeværkerne lov til at fyre med andre brændsler end naturgas, så vil selskaberne have mulighed for at udnytte de store mængder billig overskudsvarme, der allerede er i markedet, men som i dag går til spilde, siger Rune Moesgaard og fortsætter:

- Næstefter forsyningssikkerhed så ser de danske fjernvarmeselskaber lave priser og herefter grøn omstilling som vigtigst for deres arbejde. Så det er en god dag for varmelselskaberne og ikke mindst for forbrugerne, når prisen falder som den gør i øjeblikket.

 

 

Arkiv

Februar 2018

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest

Stor udbygning af vindmøller på land