Forside » Nyheder » Nyheder 

Flere unge skal vælge erhvervsuddannelser

Direktør i Aarhus Erhverv, Bente Steffensen, ser gerne, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, de kan byggede videre på bagefter.

 

Manglen pĂĄ kvalificeret teknisk arbejdskraft er et stigende problem pĂĄ landsplan. I Aarhus-omrĂĄdet anbefaler den lokale erhvervsforening, Erhverv Aarhus, at de unge gĂĄr erhvervsvejen fra begyndelsen for at forkorte uddannelsestiden.

Uddannelse og erhvervsudvikling var pĂĄ agendaen, da Maskinmestrenes Forenings Aarhus Kreds for nylig holdt medlemsmøde.  

Bente Steffensen, direktør i Erhverv Ă…rhus, var pĂĄ besøg for at fortælle om udfordringerne pĂĄ Aarhus-egnen. 

»En af de allervigtigste udfordringer er at skaffe tilstrækkeligt med specialiseret og kvalificeret arbejdskraft, specielt inden for det tekniske felt. Det er industriteknikere, specialiserede svejsere og maskinmestre, ingeniører og dataloger,« fortalte Bente Steffensen. 

Byg ovenpĂĄ din uddannelse 

Bente Steffensen mener, at til trods for at de fleste unge vælger gymnasiet, så vil det for mange være langt mere attraktivt at tage en erhvervsfaglig uddannelse og derefter videreuddanne sig til maskinmester, installatør eller ingeniør.

»Vi kan italesætte den her udfordring og tegne den karrierevej, som kan være lidt svær at se for de forældre, som har fået ind i hovedet, at barnet selvfølgelig skal i gymnasiet og direkte på universitetet. Som organisation kan vi synliggøre, at der andre veje, som måske kan være det helt rigtige for det pågældende barn, og vi kan tale de tekniske uddannelser op,« fortalte Bente Steffensen.

 

 


 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse