Forside » Nyheder » Nyheder 

Førende energieksperter samles i København

 

Energy Efficiency Global Forum i København skal sætte gang i næste generation af energifremskridt

 

København er 21. og 22. maj 2018 vært for den internationale konference Energy Efficiency Global Forum (også kaldet EE Global). Konferencen samler flere hundrede eksperter fra hele verden og alle sektorer for at sætte gang i den næste generation af fremskridt og forbedringer af energieffektiviteten.

 

Det er 11. gang, at The Alliance to Save Energy afholder EE Global, og første gang at konferencen kommer til Danmark. Arrangørerne vil gerne invitere danske journalister og andre interesserede til at deltage i konferencen.

 

Årets arrangement vil have et specifikt fokus på, hvordan man hurtigere kan overføre de bedste teknologier og praksisser til byer og lande under udvikling, og dermed medvirke til at opnå FN's bæredygtige udviklingsmål.

 

Præsident for The Alliance to Save Energy, Kateri Callahan, ser frem til et produktivt forum i København:

- Vi skabte EE Global, fordi vi så behovet for at bringe førende personer inden for energieffektivitet fra hele verden sammen for at lære af hinandens succeser og udvikle strategier for fremtiden. Hvert forum er produktivt, fordi det tiltrækker en bred vifte af eksperter, der bidrager med det nyeste inden for energieffektivitet. Det ser vi frem til i København, siger hun.

 

Kun begyndelsen på fremskridt

Konferencen i København vil fokusere på temaet Energieffektivitet: Innovation, Investering, Impact.

- Som en organisation, der fokuserer på at øge energieffektiviteten globalt, er vi beærede over at kunne organisere et forum af globale ledere på dette område. Regeringer, den private sektor og civilsamfundet har allerede samarbejdet om at opnå enorme energibesparelser - og vi er sikre på, det er kun begyndelsen på fremskridtene, siger Mark Lister, chef for Copenhagen Centre on Energy Efficiency.

 

Arbejdet i Copenhagen Centre on Energy Efficiency er en del af de danske regeringsbestræbelser på at fremme bæredygtig energi nationalt og i en global udviklingskontekst.

 

Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde, glæder sig over, at denne støtte også omfatter Global Energy Efficiency Global Forum:

 

- Danmark har i de sidste fire årtier været et foregangsland, når det kommer til energieffektivitet - herhjemme med en stigende andel af vedvarende energi og i udlandet gennem vores udviklingsbistand og grønne energiindustri. Vi er glade for at støtte Copenhagen Centre on Energy Efficiency og dette verdensomspændende forum, som vil fremme den næste generation af effektivitetsfremskridt og bidrage til bæredygtig energi for alle, siger hun.

 

EE Global 2018

EE Global 2018 er organiseret af The Alliance to Save Energy og Copenhagen Centre on Energy Efficiency og er støttet af Udenrigsministeriet. Konferencen afholdes i løbet af Nordic Clean Energy Week sammen med andre arrangementer, der handler om energi i udviklingslande. Samme uge vil København også være vært for de årlige Clean Energy Ministerial and Mission Innovation-møder.

 

The Alliance to Save Energy

The Alliance to Save Energy blev grundlagt i 1977 og er en non-profit alliance mellem virksomheder, regeringer og miljø- og forbrugerorganisationer. Den arbejder for at skabe vækst med et mindre forbrug af energi. Alliancens mission er at fremme energieffektivitet over hele verden for at opnå en stærkere økonomi, et renere miljø og større energisikkerhed, overkommelighed og pålidelighed.

 

Copenhagen Centre on Energy Efficiency

Copenhagen Centre on Energy Efficiency blev etableret i september 2013 og er en fælles aktivitet mellem den danske regering, FN's Miljøprogram og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Centret er institutionelt en del af UNEP DTU-partnerskabet. I forbindelse med FNs SEforALL-initiativ er centret det tematiske knudepunkt for energieffektivitet med hovedansvaret for at støtte indsatsen mod SEforALLs energieffektivitetsmål om at fordoble den globale forbedringshastighed inden for energieffektivitet inden 2030.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik